Karakurt'tan tokat gibi yanıt

İlk tahliyeleri açıklanan İstanbul 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi üyelerinden Keskin Karakurt, Ergenekon Mahkemesi'ne çok sert bir açıklamayla eleştirdi. Karakurt, "Siz, yedi aydır gerekçeyi yazmıyorsunuz. Bu mahkeme, 'iki senede yazacağım' derse, iki sene boyunca bu insanlar ne olacak" diye sordu.

Karakurt'tan tokat gibi yanıt

Ergenekon Davası'nda günün ilk tahliyeleri İstanbul 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden çıktı. Mahkemenin Üye Hakimi Keskin Karakurt, Ergenekon Mahkemesi'ni çok sert sözlerle eleştirdi.

Gazetecilere konuşan Karakurt, tahliye kararının 5 yıllık tutukluluk süresi değil, mağduriyet gerekçesiyle verildiğini açıkladı.

Ergenekon Mahkemesi'nin Anayasa manevrasına yanıt veren Karakurt, "Mahkemeleri TBMM kurar, HSYK kapatır demişler. Oysa yasanın üstünde bir şey yoktur" dedi.

Hakim Karakurt, 7 aydır gerekçeli kararı yazmayan Ergenekon mahkemesine yüklendi.

"Siz, yedi aydır gerekçeyi yazmıyorsunuz. Hangi kaygılar söz konusudur bilemiyorum. Bu mahkeme, "Bir milyon sayfa evrak var, iki senede yazacağım’ derse, iki sene boyunca bu insanlar ne olacak?"

Keskin Karakurt, Ergenekon Mahkemesi'nin yok hükmünde olduğunu söyledi.

"Yok hükmündedirler. Tüm işlerini diğer mahkemelere devretmek durumundadır. Normal koşullarda mahkemeler, kararını verdikten sonra, 15 günlük sürede gerekçeli kararını yazıp tebliğe çıkarmalı. Bu durumda, tahliyeler konusunda yetki, Yargıtay’a geçer. Yok hükmündeki mahkemenin kararı da, açıklaması da yok hükmündedir! Sizin ne kadar yetkiniz varsa, 13. Ağır cezanınki de o kadar"

ulusalkanal.com.tr

ergenekon mahkemesi