Rusya'dan çok sert tepki: Sonuçları ağır olacak

Ukrayna'nın yeni cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Avrupa Birliği ile ortaklık anlaşmasını imzaladı. Poroşenko, "Ukrayna'nın Avrupa hayali için en büyük bedeli ödediğini" söyledi. Rus Dışişleri Bakanlığı da "Anlaşmayı imzalamanın, Ukrayna için ağır sonuçları olacağını" kaydetti.

Rusya'dan çok sert tepki: Sonuçları ağır olacak

Rusya ile Avrupa arasında nüfuz mücadelesine neden olan Ukrayna, Moldova ve Gürcistan, Avrupa Birliği ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Brüksel'de düzenlenen serbest ticaret ve siyasi ortaklık anlaşmalarının imza töreninde konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, "Ülkesinin, Avrupa hayalinin gerçek olması için büyük bedel ödediğini" söyledi.

Bu arada anlaşmaya Rusya'dan tepki geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada "Gereken önlemlerin alınacağını" belirtilirken, Rus Dışişleri Bakanlığı "Anlaşmayı imzalamanın, Ukrayna için ağır sonuçları olacağını" kaydetti.

Avrupa Birliği ise Rusya'ya Ukrayna konusunda 3 gün süre vererek somut adımlar atmasını, aksi halde hedef odaklı yaptırımların devreye sokulacağını duyurdu.

Öte yandan Ukrayna'da ki gerginlik sürüyor. Ülkedeki Rus yanlısı ayrılıkçı gruplar bugün sona erecek ateşkes öncesi barış görüşmelerine yeniden başlamaya hazır olduklarını açıkladı. Ancak bu açıklamadan kısa süre sonra Donetsk yakınlarındaki bir askeri birliğe saldırıp 300'e yakın askeri rehin aldı.

ulusalkanal.com.tr