Bakan Pakdemirli'den stok açıklaması

Temel gıda ürünlerinde "sıkıntı yok." Rahatlatan açıklama Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den geldi. Bakan Pakdemirli yaptığı yazılı açıklamada, "Temel gıda ürünlerinin üretim, stok ve tedarik zincirinde şu an için bir sıkıntı bulunmamaktadır. Önümüzdeki dönemde de herhangi bir olumsuz durum beklenmemektedir" ifadelerini kullandı

Bakan Pakdemirli'den stok açıklaması

Koronavirüs vakalarının Türkiye'de görülmesiyle ülke genelinde tedbirler ileri aşamaya taşındı. Temel gıda ürünlerinde "sıkıntı yok." Rahatlatan açıklama Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den geldi.

Bakan Pakdemirli, Toprak Mahsulleri Ofisi stoklarında besici, yetiştirici, sanayici ve tüketicinin ihtiyacını karşılayacak yeterli miktarda ürün bulunduğunu bildirdi.

Pakdemirli yaptığı yazılı açıklamada, Ticaret ve Sağlık bakanlıkları ile koordineli şekilde gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirtti. "Temel gıda ürünlerinin üretim, stok ve tedarik zincirinde şu an için bir sıkıntı bulunmamaktadır. Önümüzdeki dönemde de herhangi bir olumsuz durum beklenmemektedir." ifadesini kullandı.

Hububat ve bakliyat satışlarına sezon sonuna kadar devam edileceğini bildiren Pakdemirli, ülke genelinde yayılmış yaklaşık 150 TMO satış noktasında ürünlerin yer aldığını belirtti. Buralara erişim imkanı olmayan tüketicilerin ise online satış sistemi üzerinden ürünleri temin edebileceğini ifade etti.

Bakan Pakdemirli, "İç ve dış piyasalar yakından izlenmekte olup piyasaların sağlıklı işleyişi ve ihtiyaçlarına yönelik alınan her türlü tedbir halkımızla paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

Bekir Pakdemirli üretim