Toz fırtınası, Mardin'i etkisi altına aldı

Suriye-Irak sınır boyunda etkili olan toz fırtınası, Mardin'de paniğe yol açtı. Mardinliler, toz bulutlarını Musul üzerinden gelen asitli gaz sanarak büyük tedirginlik yaşadı. Herkesi rahatlatan açıklama ise Meterolojiden geldi. Yağışlarda asit riskinin olmadığı duyuruldu. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da, panik yaratacak bir durum olmadığını açıkladı.

Toz fırtınası, Mardin'i etkisi altına aldı

Suriye-Irak sınır boyunda etkili olan toz fırtınası, Mardin'i etkisi altına aldı.

Nusaybin ile Kızıltepe'de görüş mesafesi yer yer 200 metrenin altına düştü. Toz bulutları ekili alanları, meyve ağaçlarını ve üzüm bağlarını da olumsuz yönde etkiledi.

Vatandaşlar, evlerinden dışarı çıkamadı. Gündüz vakti havanın kararmasıyla birlikte sokak lambaları yanarken, trafikte seyir halindeki araçlar ise, farlarını açmak zorunda kaldı.

Zehirli gaz haberleri vatandaşlarda tedirginliğe yol açtı. Şırnak'ın Ayvalık ve Başaran köylerinde yaşayan vatandaşlar Cuma sabahı yağan sağanak yağışın zehirli olduğunu düşünerek dışarı çıkmamayı tercih etti.

Şehit Yüzbaşı Ali Alkan Çok programlı Anadolu Lisesi'nde okuyan öğrenciler korku nedeni ile tenüflerde bahçeye çıkmadı.

IŞİD'in Musul'un güneyinde bulunan kükürt üretim tesislerinin ateşe verilmesi sonucu oluşan zehirli gazların Türkiye de asit yağmurlarına neden olacağı söylentileri üzerine Hükümetten de açıklama geldi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, tehlikeye ve paniğe yol açacak bir durum olmadığını açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de sevindiren haber geldi. Açıklamada Türkiye için asit yağmuru riskinin olmadığı belirtildi. Musul üzerinden Türkiye'ye doğru gaz taşınımının sona erdiği ifade edildi, bu geceye kadar devam edecek yağışlarda asit yağışı riskinin bulunmadığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr