Nükleer teste nükleer rest

Kore Demokratik Halk Cumhuriyetinin hidrojen bombası testine ABD'den B 52'li yanıt geldi. Pasifik Okyanusu'ndaki Guam Adası'ndan kalkan Amerikan B-52 bombardıman uçağı Güney Kore'deki Osan Hava Üssü civarında alçak uçuş yaptı.

Nükleer teste nükleer rest

ABD, hidrojen bombası testi yapan Kuzey Kore'ye 'Nükleer' Kapasiteli B-52 Uçağıyla gözdağı verdi.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyetinin gerçekleştirdiği nükleer testin ardından ABD'ye ait nükleer silah taşıma kapasiteli bir B-52 bombardıman uçağı, bugün Güney Kore hava sahasında alçak uçuş yaptı.

Pasifik Okyanusu'nda bulunan Guam Adası'ndaki askeri üsden havalanan B-52'ye bir Amerikan F-16'sı ile Güney Kore'ye ait bir F-15 savaş uçağı eşlik etti. Güney Kore'deki Osan Hava Üssü civarında alçak uçuş yapan B-52 daha sonra Guam'a geri döndü.

B52 uçağının alçak uçuş yaptığı yer, Kuzey Kore sınırına yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunuyor. ABD ordusundan yapılan açıklamada "Bu uçuş, Kuzey Kore'nin provokatif hareketine cevap niteliği taşıyor." denildi.

Amerikalı Korgeneral Terrence O'Shaughnessy "Konvansiyonel güçlerimiz ile nükleer şemsiyemizin sağladığı caydırıcılık kapsamında, Güney Kore'yi savunma ve Kore Yarımadası'ndaki istikrarı sağlama konusundaki sarsılmaz taahhüdünü koruyor." açıklamasını yaptı.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyetindeki nükleer tesislerin yakınlarında, 6 Ocak'ta meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yayınlayan merkezi televizyon kanalı, hidrojen bombası testi gerçekleştirildiğini duyurmuştu. Kuzey Kore'nin nükleer testi dünyada büyük şaşkınlık ve endişe ile karşılanmıştı.

ulusalkanal.com.tr