Mahmutbey'e sıkıyönetim mahkemesi kurulacak!

İstanbul Başsavcılığı, Mahmutbey'e özel bir mahkeme kurma hazırlığına başladı.

Mahmutbey'e sıkıyönetim mahkemesi kurulacak!

İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı ve savcılık yetkilileri, Almanya'nın Köln kentinde Alman Fedral Adalet Mahkemesi'ni gezdi.

Duruşma salonundan çok cezaevini andıran Alman Mahkemesi’ni mercek altına alan yetkililer, bir benzerini Türkiye'de kurmak için çalışma başlattı.

İstanbul'da bunun için kentin dışında yer alan Mahmutbey bölgesi seçildi.

Alman Federal Adalet Mahkemesi, salona girerken uygulanan katı kurallar ve sanıklarla mahkeme heyeti arasındaki irtibatın kesilmesiyle biliniyor.

Mahkemede, salona gelen gazeteciler ve politikacılar dahil herkesin kimlik fotokopileri çekiliyor. İzleyiciler kemerleri de çıkartılarak duyarlı kapıdan, çantaları ise x-ray cihazından geçirilip içeri alınıyor.

Salonda, sanıklar ise ses geçirmeyen cam duvarların arkasında oturuyor. Mahkeme heyeti ve avukatlarla irtibat sadece mikrofon aracılığı ile kuruluyor. Sanıklarla, avukat ve izleyiciler arasında ise temas kurulamıyor. Helikopterler, önemli sanıkların getirilmesi için kullanılıyor.

Konuyla ilgili konuşan İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı, Çağlayan Adliyesi’nde helikopter pisti olmamasını eksiklik olarak nitelendirdi. Alman Federal Mahkemesi'ni etkileyici bulduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr