Halk ekmek sona mı eriyor?

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun Başbakan Binalı Yıldırım'a "kamu kurumları ile belediyeler ticaret yapmasın" teklifinde bulunduğu belirtildi. Teklifi olumlu karşılayan hükümetin yeni bir düzenleme yaptığı kaydedildi. Düzenleme yasalaşırsa bundan sonra belediyelerin ekmek satması ve kamu kurumlarının düğün salonu işletmesi sona erecek.

Halk ekmek sona mı eriyor?

Alım gücü düşük vatandaşların tercih ettiği "halk ekmek" üretimine son verilecek...

Başbakan Binalı Yıldırım ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu heyetinin yaptığı görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı.

Esnaf heyetinin Başbakan Yıldırım'a kamu ile yerel yönetimlerin ticaret yapmasının haksız rekabet yarattığını söylediği belirtildi.

Görüşmede, hükümete "Serbest piyasa koşullarında böyle kurumsal kimliklerle ticaret yapılması gerçek ticaret adamını engelliyor, herkes kendi işini yapsın” talebi yapıldı.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, esnaftan gelen teklifi olumlu karşılayan hükümet cephesinin de yeni bir düzenleme hazırlığında olduğu ifade edildi.

Kısa bir süre içerisinde hayata geçirilmesi beklenen düzenlemenin belirtildiği gibi çıkması halinde bundan sonra belediyeler ekmek satmayacak ve kamu kurumları da düğün salonu işletmeciliği yapmayacak. Bu uygulama ile birlikte başta belediyelerin ekmek fabrikaları olmak üzere pek çok kamu işletmesi satılacak.

Esnafın görüşmede ilettiği bir başka talep ise Adalet Bakanlığı’nın yaptığı perakende ticaret. Düzenlemenin yasalaşması halinde bu uygulamaya da son verilecek.

Yapılacak düzenleme, vatandaşlara ucuz ekmek imkanı sağlayan Halk Ekmek uygulamasının sonu anlamına geldiği tartışılırken konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

ulusalkanal.com.tr