Melih Gökçek istifa mı ediyor?

İstanbul ve Düzce belediye başkanlarının istifasının ardından oklar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e çevrildi. Geçen hafta yapılan MYK toplantısında AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın isim vererek Gökçek dahil 6 belediye başkanının istifasını istediği iddia edildi. İddialar Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'a soruldu. Bozdağ, topu AKP Sözcüsü Mahir Ünal'a attı

Melih Gökçek istifa mı ediyor?

Kadir Topbaş, Mehmet Keleş derken AKP'li belediyelerde istifalar üst üste geldi.

Yeni istifalar kapıda. Buna Ankara da dahil.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta yapılan Merkez Yürütme Kurulu toplantısında 6 ilin ismini vererek, o ildeki başkanların istifa etmelerini istediği belirtildi.

Kanal D Ana Haberi'nde istifası istenenlerin Bursa, Balıkesir, Uşak, Niğde ve Nevşehir belediye başkanları olduğu iddia edildi. Erdoğan'ın bu isimlerin yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de istifasını istediği öne sürüldü.

İddialar Pazartesi günü gündeme bomba gibi düştü. Ulusal Kanal'ın üst düzey AKP'li yöneticilerden edindiği bilgilere göre, belediye başkanlarının istifa etmesi için Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'ndan karar çıkartıldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise hakkındaki istifa haberlerini yalanladı. Ünver, istifasının istenmediğini söyledi. Melih Gökçek ve diğer belediye başkanları ise sessizliğini korudu.

İstifası istenen isimlere Şubat 2018'e kadar süre verildiği belirtildi. Kulislere yansıyan bilgilere göre, başkanlar işlerini toparlayıp görevlerini devredecekler. Daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş istifa etmişti. Her iki başkanın da damatları FETÖ'den tutuklu durumda.

İstifa tartışmaları Bakanlar Kurulu toplantısı Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'a soruldu. Topu AKP Sözcüsü Mahir Ünal'a atan Bozdağ, iddiaları ne yalanladı ne de doğruladı.

Bu arada AKP'deki değişim sadece belediye başkanlarıyla değil il başkanlarında da sürüyor.

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Kırıkkale, Niğde, Nevşehir ve Giresun il başkanlarının değiştirildiğini, yeni atamaların yapıldığını açıkladı.

Melih Gökçek istifası iddiası

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Şu anda benim bu konuda bilgim yok Parti sözcüsüne sorarsınız bilgi alırsınız." dedi.

Haberlerin arından ilk paylaşım

Twitter'da paylaşım yapan Gökçek istifa haberleriyle ilgili bir açıklamada bulunmadı.

ulusal.com.tr

cumhurbaşkanı tayyip erdoğan