Almanya'daki büyük şölene anlamlı çağrı

24 Mayıs'ta TGB'nin, Almanya'nın Oberhausen şehrinde düzenlediği Büyük Gençlik Şöleni'ne sayılı günler kaldı. Şölen Başbakan Erdoğan'ın Köln'de düzenleyeceği mitingle aynı güne denk geldi. Bu nedenle Almanya'daki Alevi dernekleri de önce Erdoğan'ı protesto edeceklerini ardından da Büyük Gençlik Buluşmasına katılacaklarını açıkladılar.

Almanya'da gurbetçiler 24 Mayıs tarihine kilitlendiler. O gün Başbakan Tayyip Erdoğan Köln'de miting yapacak. Aynı gün TGB Büyük Gençlik Şöleni düzenleyecek.

24 Mayıs'ta Oberhausen'da düzenlenen şölene Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, gazeteci Soner Yalçın, Gezi şehitlerinden Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ile Abdocan'ın ağabeyi Zafer Cömert de katılacak.

Bölgedeki Alevi Dernekleri de önce Erdoğan'ı Köln'de protesto edecek ardından da Oberhausen'daki Gençlik Şöleni'ne katılacak.

Essen Cem Evi Genel Sekreteri Hüseyin Özmen "sorunlarımıza çözüm bulmak ve sesimizi duyurmak için tüm canları Oberhausen'e bekliyoruz" dedi

Herne Alevi Kültür Derneği Başkanı Tuncay Er de önce Köln'e gidip Erdoğan'ı protesto edeceklerini ardından Oberhausen'daki şölene katılacaklarını belirtti.

Herne Alevi Kültür Derneği Dedesi Salih Gül de, 24 Mayıs'ta Oberhausen'da olacak.

ulusalkanal.com.tr