FETÖ çatı davasının ikinci celsesi başladı

Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 73 sanık hakkında “Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, hükümeti yıkmaya teşebbüs’ suçlarından açılan FETÖ Çatı davasının ikinci duruşması görüldü. İfadelerin alınmaya devam ettiği duruşmada, sanıklar FETÖ ile bağlantılarını kabul etmedi.

FETÖ çatı davasının ikinci celsesi başladı

FETÖ'nün hesap günü geldi, FETÖ Çatı davasının ikinci duruşması Ankara’da yapıldı.

Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Dilaver Azim, eski milletvekili İlhan İşbilen, Ali Çelik, Abdülkadir Aksoy, Alaeddin Kaya katıldı. Tutuklu sanıklardan Hidayet Karaca ile Silivri Cezaevinden telekonferans sistemiyle bağlantı kuruldu.

Dün başlayan duruşmada yoklamanın ardından eski AKP milletvekili İlhan İşbilen’in savunması alınmıştı. İşbilen’in savunması alınmaya bugün de devam etti.

Öğleden sonra FETÖ’nün kasası olduğu iddia edilen iş adamı Dilaver Azim’in savunmasına geçildi. Suçlamaları kabul etmeyen Azim, milliyetçi ülkücü olduğunu, FETÖ’ye düşman olduğunu öne sürdü, 2008 yılında FETÖ tarafından hapse attırıldığını kaydetti.

Salondaki mağdur ve müştekiler arasında, kumpas davaları sırasında yaşamını yitiren askerlerin yakınları da hazır bulundu.

Oldukça öfkeli oldukları gözlenen kumpas mağdurları, sanıkların ifadeleri sırasında sık sık tepki gösterdi.

Balyoz Kumpası sırasında Hasdal’da tutukluyken kanser olan, tahliye edildikten sonra yaşamını yitiren Tuğamiral Cem Aziz Çakmak’ın eşi Sevgi Çakmak duygularını Ulusal Kanal’a anlattı

ulusalkanal.com.tr

fetö