Yurdun doğusundan batısına hava durumu

Edirne'de Tunca Nehri debisi 20 kat arttı. Su maymunları artan debide görüntülendi. Kırıkkalede şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Manisa'da yılın ilk karı düştü.

Yurdun doğusundan batısına hava durumu

Edirne'de Tunca Nehri'nin debisi 24 saatte yaklaşık 20 kat arttı. Nehri'nin debisi "kırmızı ikaz" seviyesine yükseldi.

Kuvvetli yağışlar nedeniyle debisi artan nehirde su maymunları görüntülendi.

Öte yandan kentte taşkın nedeniyle bazı köy yolları ile tarım arazileri su altında kaldı.

Kırıkkale'de gece saatlerinde başlayan şiddetli rüzgar yaşamı olumsuz etkiliyor. Bazı ağaçlar şiddetli rüzgar nedeniyle devrildi. Devrilen ağaçlardan biri, park içerisinde bulunan kafenin üzerine düştü.

Manisa'ya da yılın ilk karı düştü. Salı akşamı etkili olan sağanak yağış kentin yüksek rakımlı ilçelerinden Demirci ilçesinde yerini kara bıraktı. Kentin diğer noktalarında ise sağanak, bazı cadde ve sokaklarda su baskınlarına neden oldu.

Öte yandan Eskişehir, Kütahya ve Balıkesir'de yılın ilk kar yağışı başladı. Eskişehirliler güne beyaz örtüyle uyandı. Hava sıcaklıkları kent merkezinde 2 dereceye, yüksek kesimlerde ve bazı ilçelerde ise sıfırın altına düştü.

Yüksek kesimlere kar yağdı. Afyonkarahisar'ı çevre illere bağlayan karayollarında kar yağışı, trafikte aksamalara yol açtı.

Ağrı ve Kars'ta etkili olan soğuk hava yaşamı zorlaştırıyor.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya ve Kartepe'de kar etkisini gösterdi.

Sivas'ta ise durum farklı.

91 yıl sonra Sivas'ta, ocak ayındaki en yüksek sıcaklık değeri kaydedildi. Çetin kış şartlarıyla bilinen kentte hava sıcaklığı 18 dereceye kadar yükseldi.

Manisa türkiye Edirne yağış Kütahya Sivas Eskişehir kar yağışı ağrı kart kırıkkale su baskını su maymunları Kış turizmi