Terör örgütü PKK'nın Doğu Anadolu'da kanton kurma planı ortaya çıktı

Bölücü terör örgütü PKK'nın Doğu Anadolu'da kanton kurma planları yaptığı ortaya çıktı. İstihbarat raporlarına göre terör eylemlerini tırmandıran PKK, Ağrı, Doğubayazıt, Kars Kağızman, Iğdır, Ardahan, Göle ve Erzurum bölgesini kapsayan bir kanton ilan etmeye hazırlanıyor. İstihbarat raporlarında, PKK'nın kamplarına evsahipliği yapan Ermenistan’ın desteğine de dikkat çekiliyor.

Terör örgütü PKK'nın Doğu Anadolu'da kanton kurma planı ortaya çıktı

Bölücü terör örgütü PKK'nın Doğu Anadolu bölgesinde 1 ay önce başlattığı araç yakma ve yol kesme eylemleri, Doğubayazıt'ta askere 2 ton bomba ile düzenlenen saldırıyla zirveye ulaştı.

PKK'nın; Ağrı, Doğubayazıt, Kars Kağızman, Iğdır, Ardahan, Göle ve Erzurum bölgesini kapsayan alanlarda yaptığı eylemlerin altından Kanton planları çıktı.

Güvenlik ve istihbarat birimlerinin hazırladığı raporlarda, KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık’ın en yakın adamlarından Yusuf Şek’i terör eylemlerini tırmandırıp bölgeyi ısıtmak için alana kaydırdığı belirtiliyor.

Milliyet'in haberine göre terör örgütünün Doğu Anadolu'da kurmak istediği Kanton'la ilgili planlarına, Ermenistan da destek veriyor.

PKK, bölgede özellikle TIR ve trenleri hedef alıyor. Nedeni ise bölgedeki ticareti zayıflatıp bitme noktasına getirmek ve tamamen kontrolüne almak.

PKK'nın Ermenistan'da kampları bulunuyor. PKK kanton ilan eder etmez Ermenistan sınıra sözde güvenlik gerekçesi ile asker yığarak PKK'ya açık destek verecek.

PKK, Suriye'deki kolu PYD ile ülkenin kuzeyinde 3 ayrı kanton ilan etmişti.

ulusalkanal.com.tr