Balıkesirspor'da Karikari ile yollar ayrıldı

PTT 1'inci Lig'de ilk yarının bitimine 1 hafta kala zirve yarışına ortak olan Balıkesirspor, Ganalı forveti Karikari ile yollarını ayırdı.

Balıkesirspor'da Karikari ile yollar ayrıldı

Kırmızı beyazlılara ilk olarak 2013-14 sezonunda gelen ve attığı 12 golle Balıkesirspor'un Süper Lig'e çıkmasında pay sahibi olan Karikari bir sezon sonra döndüğü takımda hayal kırıklığı yarattı. Geçen hafta oynanan Boluspor müsabakasında 18 kişilik kadroda yer almayan 23 yaşındaki futbolcunun yönetime gitmek istediğini söylediği açıklandı. Konu hakkında konuşan Profesyonel Şube Sorumlusu Harun Atabay, "Karikari bir türlü istenileni veremedi. Mutsuz olduğunu söyledi. İstediği mevkide oynatılmamasını başarısızlığına mazeret gösterdi. Biz de kendisiyle oturup konuştuk. Yollarımızı ayırdık" dedi.

Balıkesirspor resmi internet sitesi de Karikari'nin ayrılışını şu ifadelerle duyurdu:

"2013-14 sezonunda PTT 1'inci Lig'den Süper Lig'e çıkma hakkı kazanan kadromuzda yer alan, 2015-16 sezonu başında kiralık olarak anlaştığımız futbolcumuz Kwame Amponsah Karikari, Balıkesirspor'da çok güzel günler geçirdiğini, kulübü ve taraftarını çok sevdiğini, fakat bu sezon Balıkesirspor'a faydalı olamadığını kulübümüze bildirmiş ve profesyonel kariyerine başka bir kulüpte devam etmek istediğini belirtmiştir. Futbolcunun kendisi ile yapılan karşılıklı görüşmeler neticesinde, futbolcunun 2013-14 sezonundan kalmış olan alacakları da dahil olmak üzere, alacaklarının tamamı ödenerek mukavelesi karşılıklı olarak feshedilmiştir."

BALIKESİRSPOR'DAN MÜTHİŞ ÇIKIŞ

PTT 1'inci Lig'de son 7 maçının 4'ünü kazanıp 3'ünde berabere kalarak zirve yarışına ortak olan Balıkesirspor, küllerinden doğdu. 9'uncu haftada 1 galibiyet, 6 beriberlik ve 2 de yenilgisi olan kırmızı beyazlılar, 9 puan toplayarak 13 sırada bulunurken 10'uncu haftadaki 1-0'lık Yeni Malatyaspor galibiyetiyle atağa kalktı. Ardından deplasmanda Kayseri Erciyespor'u 1-0 yenen Balıkesirspor, Altınordu (0-0), Adana Demirspor (2-2) ve Karşıyaka ile (0-0) berabere kaldı. Son 2 maçında Samsunspor'u 2-0, Boluspor'u da 6-0 yenen Balıkesirspor ilk yarının bitimine 1 hafta kala zirve umutlarını artırdı.

Balıkesirspor 17'nci haftada pazartesi günü deplasmanda 1461 Trabzon ile karşılaşıcak. DHA