CHP gensoruyu geri çekti!

CHP, Musul'da yaşanan IŞİD saldırısı üzerine Başbakan Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesini geri çekti. CHP'den Hükümete yönelik soru önergeleri geldi. IŞİD'in terör listesinde olup olmadığı soruldu. Bir diğer soru ise, Musul Başkonsoloslığu'nun boşaltılmaması konusunda geldi.

CHP gensoruyu geri çekti!

Irak Şam İslam Devleti adlı terör örgütünün Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu baskını ve 80 Türkü rehin almasının ardından, ana muhalefet partisinden gensoru ile ilgili geri adım geldi.

CHP, Musul'da yaşanan gelişmeler nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru ve soruşturma önergesini geri çekme kararı aldı.

IŞİD saldırısıyla ilgili CHP'den Hükümet'e yönelik soru önergeleri geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a, IŞİD adlı örgütün Türkiye tarafından terör örgütü olarak ilan edilip edilmediğini sordu.

Tanrıkulu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun "Musul Konsolosluğumuzda güvenlik önemleri alındı" açıklamasından saatler sonra konsolosluğun işgal edilmesine dikkat çekti.

Bir soru önergesi de CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık'tan geldi. Işık, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, "Musul Valisinin uyarılarına rağmen neden Musul Konsolosluğunu boşaltmadınız? Vatandaşımızın hayatlarını neden tehlikeye attınız?" diye sordu.

ulusalkanal.com.tr