ÇKP: ABD ve Güney Kore bunun bedelini öder

ABD’nin Güney Kore’ye füze savunma sistemi yerleştirmesi kararına Çin’den çok sert tepki geldi. Çin Komünist Partisi, Çin’in güvenliğini tehdit eden hiçbir girişimin kabul edilemez olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, ABD ve Güney Kore’nin Çin’e karşı girişilen her türlü eylemin bedelini ödeyeceği vurgulandı.

ÇKP: ABD ve Güney Kore bunun bedelini öder

ABD’nin Güney Kore’ye füze savunma sistemi kurma kararına Çin’den zehir zemberek bir açıklama geldi.

Çin Komünist Partisi resmi yayın organı ‘Halkın Günlüğü’ gazetesi yayınladığı makalede ABD ve Güney Kore’yi sert bir şekilde uyardı.

ABD, Güney Kore ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti sınırı arasına füze sistemi kurma kararını Pekin, kendi güvenliğine bir tehdit olarak değerlendirdi.

Makale, dış politika konularında Pekin’in görüşlerini ifade ettiğinde kullanılan ‘‘Çin’in Sesi’’ anlamına gelen ”Zhong Sheng” imzası ile yayınlandı.

Makalede, Çin’in de içinde bulunduğu bölge ülkelerinin stratejik güvenliklerinin önemine değinildi. “Bu güvenlikleri tehdit etme girişiminde bulunanların bunun bedelini ödeyecekleri vurgulandı” Bu sözler, ABD ve Güney Kore’ye mesaj olarak yorumlandı.

ABD’nin girişimlerine karşı gerekli önlemleri alacaklarını duyuran Çin Komünist Partisi, bu önlemlerin içeriği konusunda ise ayrıntı vermedi.

ABD ve Güney Kore, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin füze ve nükleer silah denemeleri yapmaya devam etmesinin ardından ülkeye gelişmiş füze savunma sistemi yerleştirme kararı almıştı.

Çin Halk Cumhuriyeti, bu uygulamayı kendi güvenliğine tehdit olarak görürken, ABD ve Güney Kore bu hamlenin Çin’e karşı yapılmış bir hamle olduğunu kabul etmiyor.

ulusalkanal.com.tr