Putin-Sisi görüşmesinde Ortadoğu'ya ilişkin önemli mesajlar verildi

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Moskova'da bir araya geldi. İki lider toplantı sonrası yaptıkları ortak açıklamada işbirliği mesajları verdi. İkili teröre karşı Suriye devleti ile birlikte hareket edeceklerini vurguladı.

Putin-Sisi görüşmesinde Ortadoğu'ya ilişkin önemli mesajlar verildi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi'yi Moskova'da ağırladı. İki liderin ortak basın toplantısında Ortadoğu'ya ilişkin önemli mesajlar verildi.

Putin basın toplantısının açılış konuşmasında Mısır ile her alandaki ilişkilerini geliştirmek istediklerini belirtti. “Sadece yüzde 86 oranında büyüyen karşılıklı ticaretimiz hakkında değil, aynı zamanda Filistin-İsrail sorunu ve teröre karşı mücadele hakkında konuşmak istiyoruz” dedi.

Mısır cumhurbaşkanı Sisi de iki ülke arasında özel bir ilişki olduğunu belirtti. Rusya ile askeri alanda işbirliğini devam ettirmeyi beklediklerini vurgulayan Sisi "Terörle mücadele alanında ulaştığımız başarılardan dolayı duyduğum memnuniyeti belirtmek isterim" diye konuştu.

İkilinin verdiği ortak mesajlardan biri de Suriye'ye ilişkindi. Liderler IŞİD "tehdidine karşı Suriye ile ortak hareket edilmesi gerektiğinin" altını çizdi. Putin, "Uluslararası oyuncular ve bölgenin kilit ülkelerinin katılımıyla terörle mücadelede işbirliği yapılmasının öneminin altı çizildi" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr