İnsani yardım malzemesi taşıyan Layd Leyla gemisi yola çıktı

Türkiye ile İsrail ilişkilerinin normalleştirilmesi için üzerinde anlaşılan mutabakat metnini Bakanlar Kurulu onayladı. Meclis'e sevk edilecek anlaşmanın kabul edilmesinin ardından karşılıklı büyükelçi ataması yapılacak. Öte yandan anlaşma kapsamında, Gazze'ye insani yardım malzemelerini taşıyan Leydi Leyla gemisi de yola çıktı.

İnsani yardım malzemesi taşıyan Layd Leyla gemisi yola çıktı

Ankara ile Tel Aviv, ilişkilerin normalleşmesi için el sıkıştı, Feridun Sinirlioğlu'nun imzaladığı anlaşma metnini de Bakanlar Kurulu onayladı.

Kabine'nin onayladığı metin, Türkiye Büyük Millet Meclis'ine gönderilecek. Metnin Meclis'te onaylanmasının ardından büyükelçi atamaları yapılacak.

Öte yandan anlaşma çerçevesinde Gazze'ye ilk insani yardım malzemesi taşıyan Leydi Leyla gemisi Mersin Limanı'ndan yola çıktı.

Törenle uğurlanan geminin, 30 saatte İsrail'in Aşdod Limanı'na ulaşması hedefleniyor. Malzemeler İsrail'den de tırlarla Gazze'ye taşınacak.

Başbakan Binali Yıldırım, anlaşmada özür, tazminat ve Gazze ablukasının kaldırılması şartlarının yer aldığını öne sürmüştü.

ulusalkanal.com.tr