KKTC 33 yaşında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 33. yıldönümü nedeniyle KKTC İstanbul Başkonsolosluğu'nda resepsiyon verildi. Resepsiyonda kurucu cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Kıbrıs'ın kahraman fedaileri anıldı, Kıbrıs davasında kararlılık vurguları yapıldı.

KKTC 33 yaşında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, kuruluşunun 33. yıldönümü nedeniyle resepsiyon düzenledi. Resepsiyona Harp Akademileri Komutanı Tümgeneral Rafet Sevinç Şaşmaz, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Şükrü Korlu, Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Genel Yayın Yönetmenimiz Adnan Türkkan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi, asker ve bürokrat katıldı.

Resepsiyonun açılışında konuşan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer ''her zaman ve her koşulda bizlere destek olan anavatanımıza minnetlerimizi sunuyoruz'' diye konuştu.

Kıbrıs Milli koordinasyon Komitesi Başkanı Yakan Cumalıoğlu, Kıbrıs müzakerelerini Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur'da, Kıbrıs'taki ''Türk kardeşlerimizin hakları herşeyden önce gelir'' diye konuştu.

Etkinlik, Kıbrıs ezgilerinin çalındığı müzik dinletisiyle son buldu.

HABER: SİNAN SUNGUR-KAMERA BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr