Prof. Dr. Hilmioğlu: Bu dava Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in yargılandığı davadır

Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’nde görülen Ergenekon davasının temyiz duruşmasının 4’üncü gününde Eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu savunma yaptı. Hilmioğlu, “bu dava Atatürk ve Cumhuriyet’in yargılandığı davadır” dedi.

Prof. Dr. Hilmioğlu: Bu dava Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in yargılandığı davadır

Ergenekon Davasının Yargıtay’da görülen temyiz duruşması 4’üncü günüyle devam etti.

Duruşmada hem 16. Ceza Dairesi Başkanı Eyüp Yeşil hem de savunma yapan sanıklar Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınadı.

Duruşmada Eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ve eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz’un savunmalarını verdi.

Prof. Dr. Hilmioğlu, sözlerine Ankara’da yaşanan terör saldırısını lanetleyerek başladı. Hilmioğlu, "Cumhuriyet tarihinin en büyük terör olayı yaşanıyor, örgüt tespit edilemiyor; öte yandan biz hayali bir terör örgütü kurmakla yargılanıyoruz” ifadelerini kullandı. Hilmioğlu, “bu dava Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in yargılandığı davadır” dedi.

Hilmioğlu, İddianameye göre “Ergenekon terör örgütünün” en az 15 yıldan beri mevcut olduğunu kaydetti. MİT, Emniyet ve Askeri İstihbaratın böyle bir örgüt olmadığını mahkemeye resmi olarak bildirdiklerini hatırlattı.

Hilmioğlu, istihbarat kurumlarında böyle bir örgütün varlığına dair bilgi yoksa “ya devlet yok ya da örgüt” dedi. Hilmioğlu, PKK’yı yönlendirdiği iddia edilen bu hayali örgütün mensupları olduğu iddia edilen sanık sivillerin PKK’yı her zaman en ağır bir şekilde eleştirdiklerini belirtti. Hilmioğlu, tutuklu askerlerin tümünün ise PKK ile silahlı çatışmalara girip gazi olduklarını vurguladı.

Eski YÖK Başkanı Halil Kemal Gürüz de "İddianamede geçen Cumhuriyet Çalışma Grubu'ndan haberim bile yok. Ben kaçmıyorum bize bu kumpası kuranlar kaçacak delik arıyor” diye konuştu.

Davanın yarınki duruşmasında da Gazeteci Hikmet Çiçek savunma yapacak.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ

ulusalkanal.com.tr