İstanbul Barosu'na türban davası!

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve yönetim kurulu üyeleri, bu kez de "türban" gerekçesiyle dava tehdidiyle karşılaştı. Kocasakal ve 21 yönetici hakkında, türbanlı bir stajyer avukat dersten çıkarıldığı iddiasıyla dava açıldı. Baro yöneticilerinin 6 aydan 2 yıla kadar hapsi istendi.

İstanbul Barosu'na türban davası!

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 21 avukat mahkemelik oldu. Nedeni ise türban yasağını uygulamak...

İddialara göre bir stajyer avukat, 27 Nisan 2012'de İstanbul Barosu Staj Eğitim Merkezi'nde katıldığı dersten, türban taktığı için çıkarılmak istendi. Dersten çıkmayan stajyer avukat, hakarete uğradığı gerekçesiyle Başsavcılığa suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Başsavcılığı avukatlarla ilgili hazırladığı fezlekeyi, soruşturma açılabilmesi talebiyle Adalet Bakanlığına gönderdi. Bakanlık 2 Haziran 2014'te onay verince Bakırköy Başsavcıvekili Yalçın Ezerçe bir iddianame hazırladı.

İddianamade İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 21 avukatın adı bulunuyor. Suçlama; staj yapan başörtülü avukatın dersten çıkarılması, hakkında işlem yapılması ve avukatlık kanununa aykırı davranılarak mağdur edilmesi.

Kocasakal ve diğer avukatlar hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 ay ile 2 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yargılanma önümüzdeki günlerde başlayacak.

ulusalkanal.com.tr