Obama da konuştu: Bomba olma ihtimali bulunduğunu düşünüyorum

ABD Başkanı Barack Obama da Mısır'da düşürülen Rus uçağınde "bomba şüphesi var" bulunduğunu söyledi. Ellerinde yeterince kanıt olmadığını belirten Obama, "Uçakta bir bomba olma ihtimali bulunduğunu düşünüyorum" dedi.

Obama da konuştu: Bomba olma ihtimali bulunduğunu düşünüyorum

Mısır’ın Şarm el-Şeyh kentinden Rusya’nın St. Petersburg kentine giderken Cumartesi günü Sina Yarımadası'na düşen Rus yolcu uçağı ile ilgili bir açıklama da ABD Başkanı Barack Obama'dan geldi.

Obama da uçağın bombalı saldırı sonucu düşmüş olabileceğine işaret etti.

ABD'de yayın yapan bazı yerel radyolara röportaj veren Obama konuya ilişkin soruları yanıtladı. Obama, "Uçakta bir bomba olma ihtimali bulunduğunu düşünüyorum" dedi.

Uçağın düşmesine ilişkin ellerinde yeterince istihbarat bulunmadığını belirten Obama, kesin bir kanaate varmadan önce kendi araştırmalarını yapacaklarını ifade etti.

İngiltere Başbakanı Cameron, 224 kişinin öldüğü olayda bombalı saldırı ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etmiş, İngiliz hükümeti Şarm el-Şeyh ile İngiltere arasındaki uçuşları askıya almıştı.

Rusya ve Mısır ise bombalı saldırıya ilişkin hiçbir delil olmadığını belirterek İngiltere'yi aceleci davranmakla eleştirmişti.

ulusalkanal.com.tr