Kremlin: Erdoğan, Putin'e yazdığı mektupta üzüntü duyduğunu belirtti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup yazdı. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Erdoğan mektubunda Rus uçağının düşürülmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Erdoğan, Rusya Türkiye ilişkilerinin düzeltilmesi için mümkün olan her şeyi yapacağını belirtti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Türkiye ile Rusya'nın, ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli adımların atılması hususunda mutabık kaldığını kaydetti

Kremlin: Erdoğan, Putin'e yazdığı mektupta üzüntü duyduğunu belirtti

Rus uçağının düşürülmesinden sonra bozulan Türkiye-Rusya ilişkilerinin onarılması için bir adım daha atıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mektup yazdı.

O mektubun ayrıntılarını Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov açıkladı. Açıklamaya göre, Erdoğan Rus uçağının düşürülmesinden duyuduğu üzüntüyü dile getirdi. Uçağın kasıtlı olarak düşürülmediğini söyledi.

Rusya'ya başsağlığı dileyen Erdoğan, Rusya-Türkiye ilişkilerinin tekrar eski haline gelmesi için mümkün olan her şeyi yapacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgedeki kriz ile ilgili olarak ve terörle mücadele alanında Türkiye'nin Rusya ile birlikte hareket etmeye hazır olduğunu” söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ölen Rus pilotun ailesinin acılarını "yürekten hissettiğini" söyledi. Rus pilotu öldürmekle suçlanan Alparslan Çelik hakkında da soruşturma başlatıldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları da mektubu doğruladı. Açıklamada, Putin'e uçağın düşürülmesinden üzüntü duyulduğunun iletildiği belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye ile Rusya'nın, ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli adımların atılması hususunda mutabık kaldığını kaydetti.

Daha önce de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, Rusya milli günü dolaysıyla Rus mevkidaşlarına mektup yazmış ve ilişkilerin düzeltilmesi temennisinde bulunulmuştu.

ERDOĞAN'DAN PUTİN'E YENİ MEKTUP

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan'ın Putin'e yeni bir mektup gönderdiğini teyit etti.

ulusalkanal.com.tr

rusya erdoğan Putin kremlin