Başkan "çekileceğiz", özel temsilcisi "işimiz bitmedi" diyor

Amerikan Başkanı Donald Trump "Suriye'den çekilmenin vakti geldi" dese de Trump'ın askeri danışmanları farklı düşünüyor. CENTCOM Komutanı General Joseph Votel ABD'nin bölgede daha uzun süreli bir rolü olması gerektiğini dile getirirken, Trump'ın Suriye Özel Temsilcisi McGurk "Suriye'deki görevlerinin henüz bitmediğini" söyledi.

Başkan "çekileceğiz", özel temsilcisi "işimiz bitmedi" diyor. Suriye'deki Amerikalı komutan ise PKK/PYD'yi "ana ortak" olarak görüyor.

Amerikan Başkanı Donald Trump, Suriye'den çekileceğiz açıklamasını yinelerken, Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanı Joseph Votel skandal açıklamalarına devam etti.

CENTCOM komutanı Votel, "PKK/PYD'nin Afrin'e gitmesinin IŞİD'e karşı yapılan kendi operasyonlarını etkilediğini öne sürerken terör örgütünden "Sahadaki ana ortağımız" diye bahsetti.

Joseph Votel, "bölgede uzun süreli bir rol" üstenilmesi gerektiğini de belirtti. Aynı panelde Trump'ın Suriye Özel Temsilcisi Brett McGurk da konuştu.

McGurk da IŞİD'e karşı mücadelenin henüz bitmediğini vurguladı. Trump'ın aksine Suriye'den çıkmayacaklarının altını çizdi.

Menbiç'teki PKK/PYD varlığı üzerine Türkiye ile Amerika arasında yükselen tansiyona değinen McGurk, diplomatik sürecin devam ettiğini söyledi.

ulusal.com.tr