ÇYDD’den 9. Şehitler Abidesi Buluşması

ÇYDD Çanakkale Şubesi, ÇYDD Genel Merkez Gençlik Birimi ile birlikte, üniversite öğrencilerine yönelik bilinçlendirme ve özgürlük mücadelesini yerinde görmek ve o duyguları yaşatabilmek adına her yıl “Çağdaş Gençlik Çanakkale Şehitler Abidesi Buluşması” adı altında yaptığı etkinliğin bu yıl 9.’ sunu gerçekleştirecek.

ÇYDD’den 9. Şehitler Abidesi Buluşması

ÇYDD, Çanakkale Çağdaş Gençlik, 9 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştireceği “Çağdaş Gençlik Geleneksel 9. Çanakkale Şehitler Abidesi Buluşması” için Çanakkale Savaşının kahramanlarının hatıratlarından yararlanarak bir dizi afiş hazırladı. Etkinliğe ÇYDD şubelerinden burs alan yaklaşık 1500 öğrenci katılım sağlayacak.

Çağdaş Yaşam Destekleme Derneği Çanakkale şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kenan Kaynaş etkinlik kapsamında bir gezi düzenleyeceklerini belirterek şu açıklamayı yaptı: “Etkinlik kapsamında tüm gençlerimizle gruplar halinde profesyonel rehberler eşliğinde Gelibolu Yarımadasında bulunan Şehitlikler ve tarihi mekanlar ziyaret edilmekte, bilgilendirilmekte, Abide önünde toplu fotoğraf çektirilmekte, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Atatürk’e Cevabının okunmasının ardından yemek ikramı yapılmakta, sonrasında Kara Savaşlarının olduğu bölge gezilerek saat 17’de basın açıklaması yapılarak tamamlanmaktadır”