Stockholm'de Avrupa Parlamentosu protesto edildi!

Stockholm'de yaşayan bir grup Türk, Avrupa Birliği Temsilciği önünde Avrupa Parlamentosunu protesto etti.

Stockholm'de Avrupa Parlamentosu protesto edildi!

Grup bir protesto mektubunu AB Stockholm Temsilciliğinden Klas Jansson'a verdi.

Protesto mektubu bir grup Türk gazeteci eşliğinde AB Temsilciliğinden Klas Jansson'a verildi. Mektubun Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal Temsilcisi Abdullah Gürgün tarafından verilmesi sırasında Gürgün, Klas Jansson'a Türklerin bu olaydan duydukları, üzüntü ve tedirginliği anlattı ve Avrupa Birliği Parlamentosu'nun görevleri arasında bu tür tarihi olaylar hakkında karar alma yetkisinin olup olmadığını, bir mahkemenin görevini üstlenip üslenemeyeceği gibi AB PArlamentosunun çalışması ile ilgili sorular yöneltti.

Klas Jansson'un bu sorular karşısında çok şaşırdığı, yanıt veremediği görüldü. Gürgün'ün "bu sorulara kim yanıt verebilir?" sorusuna karşılık, siyasilerin yanıt verebileceğini söyledi.

Durum açık seçik anlaşıldı ki, yıllardır tartışılmakta olan ve tartışılması sürecek konular, hak ve yetkileri olmadığı halde siyasetçilerin eline bırakılmıştır.

ABDULLAH GÜRGÜN'ÜN KONUŞMASI

Mektup verildikten sonra Abdullah Gürgün dışarıda bekleyen bir grup Türke ve basın mensuplarına bir konuşma yaptı.

Gürgün'ün konuşması şöyle:

Değerli Arkadaşlar,

Brüksel’de toplanan Avrupa Birliği Parlamentosu, bugün “sözde soykırım kararı“nı ilan edecek. Tartışmalar saat 16.00'da başlayacak. AB İSveç temsilciliğinde konuştuğumuz Klas Johnsson oylamanın gece yarısından önce sonuçlanacağını tahmin ettiğini söyledi. Yediyüzellibir Avrupa Parlamentosu üyesinin çok büyük bir bölümünün bu konuda hiç de uzman olmadıkları bir konuda tartışmalarının bir dramakomedi olacağı besbellidir. Saatlerce türlü çeşitli entrikalarla bu soykırım çamurunun ulusumuz ve ülkemiz üzerine atılacağı anlaşılıyor.

Bu kararla, üye ülkelerin parlamentolarının da bu hukuk tanımaz hamleye ortak olmaları ve son tahlilde Kurtuluş Savaşı´mız mahkûm edilmek istenecektir.

AB Parlamentosu üylerini uyarıyoruz:

1) AB Parlamentosu, hukuka aykırı davranıyor,

2) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin 13 Aralık 2013 tarihli "Perinçek-İsviçre Davası Kararı" ve son olarak 3 Şubat 2015 tarihli "Lahey Adalet Divanı Kararı" açıkça çiğneniyor,

3) AB, bu kararla ABD'nin kanlı Ortadoğu planlarına alet oluyor, yenilgisini paylaşma konumuna düşüyor,

4) Kararın asıl amacı, Türkiye'nin kuruluşunu ve toprak bütünlüğünü sorgulayarak, "Kürdistan Projesi"nin önünü açmaktır,

5) Türk düşmanlığını da körükleyen bu karar, bir bütün olarak devletiyle, milletiyle, ülkesiyle tüm Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef almaktadır,

6) Avrupa'daki 5 milyon Türk, bu hukuksuzluğa kayıtsız kalmayacaktır ve kalmamaktadır. Bugün yalnız Stockholm'de değil; Brüksel, Paris, Londra, Berlin, Viyana gibi pekçok kentte gösteriler yapılmaktadaır.Şimdi siz yurtdışında yaşayan 5 milyon Türk'ü hapse mi atacaksınız? Bu gösteriler sürecektir.

7) Kararın altına imza atan vekillerin, konuyu bilimsel, hukuki olarak araştırdıkları, siyasi, ekonomik, kültürel sonuçlarını düşündüklerini sanmıyoruz.

8) Avrupa'daki Türk toplumunun temsilcileri, ulusal bir mesele olan soykırım iddiaları karşısında birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerdir. Gün, Türkiye'mizin toprak bütünlüğüne, Cumhuriyetimizin temel niteliklerine sahip çıkma günüdür.

9) İlk büyük gösterilerimiz, tüm sivil toplum örgütlerimizin katılımıyla, 24-25 Nisan'da tüm Avrupa genelinde yapılacaktır, Stockholm'de de 25 Nisan Cumartesi günü saat 15.00'te yapılmasını öneriyorum..

Bu gösteri için tüm tüm sivil toplum örgütlerimizin katılımını bekliyoruz.

Şimdi buradan dağılacağız. Ancak 25 Nisan tarihinde yapacağımız gösteri için çalışmak isteyen arkadaşlarımızla hep beraber Şu aşağıdaki Åhlens magazasının üst katındaki kafede oturup ilk yapılacak işler için görev bölüşeceğiz. Katılacak arkadaşlarımızın konuşmamdan sonra benim yanıma gelmelerini rica ediyorum.

Değerli arkadaşlarım, Bugün herbirimiz ulusumuza ve ülkemize karşı yapmamız gereken küçük ama çok anlamlı ve önemli birgörev yaptık önümüzde çok yapılacak iş ve görev var ve elbirliğiyle bunları da başaracağız.

Bugün buradan diyoruz ki:

65 YIL ÖNCE AVRUPA'DA ARTIK BARIŞ OLMASIN, BARIŞ, KARDEŞLİK, İŞBİRLİĞİ, DAYANIŞMA OLSUN DİYE KURULAN BİRLİK BUGÜN NE YAZIK Kİ NİFAK TOHUMLARI SAÇAR DURUMA GELMİŞTİR!

AB'Yİ UYARIYORUZ: HUKUKU, AYAKLAR ALTINA ALIYORSUNUZ!

İNSANLARIMIZI BİRBİRİNE KARŞI KIŞKIRTIYORSUNUZ!

İNSANLARIMIZI BİRBİRİNE DÜŞMAN EDİYORSUNUZ!

SOYKIRIM EMPERYALİZMİN ULUSLARARASI BİR YALANIDIR!

YALANCILARIN MUMLARINI TEK TEK SÖNDÜRECEĞİZ!

BİZ SOYKIRIM YAPMADIK, VATAN SAVUNDUK! GENE SAVUNACAĞIZ!

"EGEMENLİĞİMİZDEN VE TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜMÜZDEN ASLA ÖDÜN VERMEYECEĞİZ"

TÜRK MİLLETİMİZİ DİZ ÇÖKERTEMEYECEKLER!

MÜCADELEMİZ SÜRECEK! MÜCADELEMİZ SÜRECEK!

SÖZ VERİYOR MUYUZ ARKADAŞLAR?

SÖZ VERİYOR MUYUZ ARKADAŞLAR?

SÖZ VERİYOR MUYUZ ARKADAŞLAR?

TEŞEKKÜR EDERİM...

Katılımcıların mücadeleye devam sözü vermelerinin ardından toplantı sona erdi.

ULUSAL KANAL/ STOCKHOLM

FOTOĞRAFLAR: SÜREYYA GÜRGÜN, MEHMET ÖGET