Köprübatı Hudut Karakolu'nda güvenlik had safhada

Köprübatı Hudut Karakolu'nda güvenlik had safhada. "Kobra2" olarak bilinen zırhlı keşif aracı ve Serçe adı verilen İHA'lar sayesinde sınır hattı gece gündüz inceleniyor. Teröristlerin roketli saldırılarına karşı zırhlı araçların çevresine yerleştirilen, "Roket Koruma Ağı" adı verilen sistem de kullanmaya başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, hem üs bölgelerinde hem de sınır karollarında güvenliği en üst seviyede tutuyor. Zira teröristler sızma girişiminde sınırları kullanmaya çalışıyor.

Gaziantep Karkamış'taki Köprübatı Hudut Karakolu'nda sınır denetimleri son teknoloji araçlarla yapılıyor. Karakoldan hem Cerablus, hem de terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin kontrolündeki Ziyaret Köyü sınır hattı kontrol ediliyor.

Karakolda 'Kobra2' olarak bilinen zırhlı keşif aracı ve 'Serçe' ismindeki insansız hava aracı ile denetim sağlanıyor.

'Kobra 2'de bulunan son teknoloji radar ve elektro optik gözetleme sistemi ile sınır hattından kuş uçurtulmuyor.

Karakoldaki bir diğer önemli unsur da "Roket Koruma Ağı." Askerlerin sevkiyatında kullanılan 'Kirpi'nin roket saldırılarına karşı güvenliğini sağlayan bu sistem artık kullanılmaya başlandı. 5 dakikada takılıp sökülebilen ağ sistemi ile roketlere karşı koruma sağlanıyor.

"Serçe" kendine has özellikleri ile diğer İHA'lardan ayrılıyor. Tamamı yerli olarak ASELSAN tarafından üretildi. Otonom olarak hareket etme kabiliyeti ve gece görüş özelliği ile sınır hattı her saat gözetleniyor.

Yedekleme sistemi bulunan Serçe, herhangi bir motorunun arıza yapması halinde bile uçmaya devam ediyor.

ulusal.com.tr