11 şüphelinin yer aldığı iddianame tamamlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde dinlenmesiyle ilgili, yeni iddianame tamamlandı. İddianamede dinlemelerin F tipi örgüt faaliyetleri kapsamında yapıldığı, bilgilerin Washington Büyükelçiliği’nde Başkatip Hasan Akın’a aktarıldığı belirtildi. Savcı, 11 şüphelinin “silahlı örgüte üye olma” suçundan cezalandırılmasını istedi.

11 şüphelinin yer aldığı iddianame tamamlandı

F tipi örgütün yasa dışı dinlemeleri ile ilgili yeni bir iddianame hazırlandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde ofisine böcek yerleştirilmesi ile ilgili ikinci iddianameyi tamamladı.

11 şüphelinin yer aldığı iddianamede Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz TÜBİTAK imamı olduğu belirtildi.

“Hançer”, “Demir”, “Şimşek” isimli üç gizli tanığın ifadelerine yer verildi. Şüpheliler Gökhan Vıcıl, Hamza Turhan ve Hasan Palaz'ın, böceklerin konulduğu tarihin açığa çıkmasını engellemek için delilleri yok ettiği vurgulandı.

İddianameye göre; dinlemeler sonucu elde edilen bilgiler Türkiye’nin Washington Başkatibi Hasan Akın’a iletildi. Akın bu bilgileri örgüt merkezine ulaştırdı. Savcı, "Örgüt merkezinin bu bilgileri ABD’de nereye verdiği ve karşılığında ne aldığı da olayın gelişiminden net olarak anlaşılabilmiştir" saptamasını yaptı.

F tipi örgüt elemanlarının bir istihbarat örgütünün taşeronu olduğu ifade edilen iddianamede, “Hiçbir devletin, istihbaratın veya örgütün yerli işbirlikçileri olmadan Başbakanı dinlemesinin mümkün olmadığı" vurgulandı.

Savcı, Fethullajh Gülen'in yakın çevresi dahil herkesi dinlettiği ve bu dinlemeleri şantaj amaçlı kullandığını iddianamey yazdı.

ulusalkanal.com.tr