ABD'den 'İncirlik' açıklaması

Pentagon, İncirlik Üssü'ndeki silahların taşınacağı iddialarını yalanladı. Amerika Savunma Bakanlığı Sözcüsü Johnny Micheal, " Türkiye'nin İncirlik'teki hava üssünün NATO ve Koalisyon için önemli rolü devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Amerika, İncirlik Üssü'ndeki askeri mühimmatların taşınacağı yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Amerika Savunma Bakanlığı Sözcüsü Johnny Michael, İncirlik Üssün'deki silahların başka ülkeye taşındığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Türkiye'nin hala NATO müttefiki olduğunu söyleyen Pentagon Sözcüsü, İncirlik Üssü'nün NATO için çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Türkiye yakın bir NATO müttefiki olmaya devam ediyor. Türkiye'nin İncirlik'teki hava üssünün NATO ve Koalisyon için önemli rolü devam ediyor. ABD Avrupa Kuvvetleri'ne bağlı askerlerin sorumluluk alanları içerisindeki görev bölgelerinden herhangi birini terk ettiğimize dair yapılan online haberlerin hiçbir gerçeklik payı yoktur. Bu haberler, güvensizliği arttırmak ve birlikte ortak hareket etmemiz, ortak çıkarlarımızı gözetmemiz gereken bir zamanda ayrımcılık çıkarmaya çalışmaktadır.

Yakın bir zamanda Amerika'nın Türkiye ve Katar'daki hava üsslerini boşaltacağı iddia edilmiş, Pentagon, bu iddiaları da yalanlamıştı.

abd