Almanya, Schengen vizesini askıya aldı

Almanya, göç dalgasına önlem olarak serbest dolaşıma izin veren Schengen uygulamasını askıya aldı. Alman hükümeti artık bir başka Avrupa Birliği ülkesinden Almanya'ya giren herkesin pasaport kontrolüne tabi tutulmasına karar verdi.

Almanya, Schengen vizesini askıya aldı

Almanya, karşı karşıya kaldığı göç dalgasına yönelik tedbirler aldı.

Serbest dolaşımı geçici olarak durduran Almanya başta Avusturya sınırındakiler olmak üzere tüm sınırlarında kontrolleri tekrar devreye soktu. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker’i arayarak ülkesinin kararını bildirdi.

Alman polisi, Almanya-Avusturya sınırından geçen tüm araçları durdurmaya başladı. Alman demiryolları Avusturya'dan Almanya'ya yapılan seferlerin yarın sabah 6'ya kadar durdurulduğu açıkladı.

Avrupa Birliği İçişleri Bakanları, Almanya ve diğer ülkelerin göğüslemek zorunda kaldığı göç dalgasını ele almak için bugün Brüksel’de bir araya geliyor. Toplantının odağında Avrupa Birliği Komisyonu tarafından hazırlanan ve toplamda 160 bin mültecinin üye ülkelere bazı kriterler ışığında zorunlu dağıtımını hedefleyen öneri yer alacak.

Özellikle Doğu ve Orta Avrupa ülkelerinin zorunlu kota sistemine yönelik sert muhalefeti sürüyor. Avrupa Birliği içişleri bakanlarının görüş ayrılıklarını giderememesi halinde AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB liderlerini bir araya getiren olağanüstü nitelikli bir zirve çağrısı yapacak.

ulusalkanal.com.tr

almanya