Bahçeşehir'de yurttaşlar tedirgin!

AKP'li Başakşehir Belediyesi, "Bahçeşehir Gölet bölgesini büyüteceğiz" sloganıyla 22 Nisan'da bir ihale açıyor. İhalenin sloganı belli... İhalenin tarihi belli... İhalenin yeri de belli! Ama ortada hala bir proje yok. Halk ise tedirgin. Çünkü, Bahçeşehir'in ortasında tek yeşil alanları olan Gölet'te ne yapılacağını bilmiyor... Ve, daha kötüsü göletin imara açılıp tamamen betonlaşmasından endişe duyuyor...

Birçok ödül toplayan imar projeleri ile inşaa edilen Bahçeşehir, İstanbul'un yeni rant alanlarından. Sessiz sedasız, yeşille iç içe 20 yıl geçiren Bahçeşehir'in etrafı son yıllarda şantiyeye döndü.

Yapılaşmadan rahatsızlık duyan Bahçeşehirliler için Başakşehir Belediyesi'nin son projesi bardağı taşıran son damla oldu.

Haberi alan Bahçeşehirliler ve CHP'li meclis üyelerinin girişimlerine rağmen ihale ilanı Resmi Gazete'de yayınlandı. Belediye, mülkiyeti kendine ait olan 607 ada 2-5-6-8-9 ve 10 sayılı parselleri hasılat paylaşımı yöntemi ile imara açmak için kolları sıvadı.

230 bin metrekeralik yeşil alana iddialara göre yeni kafeler, restoran gibi işletmeler inşaa edilecek. Bazı iddialar ise bölgeye yeni bir iş merkezi yapılacağı yönünde. 18 yıldır bölgede aktif olan Bahçeşehirliler Derneği Başkanı Uğur Barış Karabulut'ta bölgede yükselen ranta dikkat çekiyor, "En büyük sorumluluk biz Bahçeşehirliler de" diyor.

Başakşehir Belediyesi CHP'li meclis üyesi Hilal Erbakan'da ihalenin aceleye getirilmesini şüpheli buluyor.

Gölet'in hemen yanından geçen Halkalı-Sirkeci tren hattında tadilatın tamamlanması ile gayrimenkul değerlerinin artması bekleniyor. Yeni konutlarla bölgeye olan talebinde artması, kafaları soru işaretleri ile dolduruyor. Bahçeşehirliler Derneği, Başakşehir Belediyesi'nin ihaleye çıkaracağı projeyi yargıya taşımaya hazırlanıyor.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr