Balbay: Başta tutuklu vekilller özgür olmalı

Mustafa Balbay'ın eşi Gülşah Balbay, Öcalan'lı açılım affına yeşil ışık yaktı. Gülşah Balbay, tutuklu milletvekillerinin bırakılmasının yanısıra Terörle Mücadele Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nun da değişmesini istedi. CHP Milletvekil Mehmet Kesimoğlu, "Ergenekon ve Balyoz rehineleri ile Öcalan takası kabul edilemez" derken, bir başka CHP Milletvekili Nurettin Demir, Öcalan'lı affın tutuklu milletvekillerini de kapsamasını istedi.

Gülşah Balbay, eşi Mustafa Balbay'ın bir mektupla gündeme getirdiği "af" çağrısına açıklık getirdi.

Ergenekon tutuklusu olan CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın hücresinin bir benzeri Almanya'nın Frankfurt kentinde sergilendi. Gurbetçiler, Mustafa Balbay'ın hapishanedeki yaşamını yakından görme fırsatı buldu.

Etkinlik kapsamında Frankfurt'ta bulunan ve Ulusal Kanal'ın sorularını yanıtlayan Gülşah Balbay, "Af Öcalan'ı da kapsayacak mı?" sorusuna, "Başta milletvekilleri olmak üzere tüm siyasi tutuklular özgür olmalı" diye yanıt verdi.

Aynı soruyu Frankfurt'taki etkinliğe katılan CHP milletvekillerine de sorduk. CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, af için sadece Abdullah Öcalan ve PKK'lıların değil, tutuklu milletvekillerinin de dikkate alınması gerektiğini söyledi.

CHP Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu ise, "Ergenekon ve Balyoz rehineleri ile Öcalan takasının kabul edilemez" dedi.

ulusalkanal.com.tr