Apo'nun istediği oldu!

Apo istedi; o komutan sanık oldu. Mardin Kızıltepe'de yürütülen faili meçhuller soruşturması kapsamında hazırlanan iddianame kabul edildi. Öcalan'ı 1999 yılında İmralı'da sorgulayan komutan, Emekli Albay Hasan Atilla Uğur sanık oldu. Ulusal Kanal'a konuşan Uğur, "tutuklanmamazı bizzat Abdullah Öcalan istedi" dedi.

Apo'nun istediği oldu!

Abdullah Öcalan istedi, komutan sanık oldu. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde başlatılan faili meçhuller soruşturması kapsamında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

İddianamede, Apo'yu 1999 yılında hapsedildiği İmralı Cezaevi'nde sorgulayan komutan Emekli Albay Hasan Atilla Uğur sanık olarak yer aldı. İddianame, Ergenekon tertibinde kullanılan gizli tanık Aydos'un ifadelerine dayandırıldı.

Kızıltepe'deki görevi sırasında terörle mücadelede önemli başarılar elde eden Uğur, iddianamede faili meçhul ölümlerle ilişkilendirildi.

İddianameyi Ulusal Kanal'a değerlendiren Emekli Albay, tutuklanmasını bizzat Abdullah Öcalan'ın istediğini vurguladı.

"APO'nun İmralı'ya giden heyetle yaptığı görüşmelerde dile getirdiği şartlardan biri de bu. Beni sorgulayan Atilla Albay'la ilgili gereği yapılacak diyor. Benim gibi, Cemal Temizöz gibi terörle mücadele eden kişilerin yer aldığı bir liste veriyor"

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Uğur, iddianamenin amacını da çarpıcı ifadelerle anlattı. Açılm kapsamında terörle mücadelenin gayrı meşru gibi gösterilmek istendiğini belirtti.

"Bu davalar terörle mücadele eden Türk Silahlı Kuvveteri ve güvenlik güçlerinin meşru görevini, sanki gayrı meşru imiş gibi göstermek için yapılıyor. Bu açılım kapsamında, PKK terör örgütleri listesinden çıkarılacak. Cenevre sözleşmesi kapsamında, PKK'ya tazminat verilmesi ve özerklik için bizim gibi terörle mücadele eden kişilerin ceza alması onların işini kolaylaştıracak"

İddianame, kumpas davalarında olduğu gibi gizli tanık ifadesine dayandırıldı. Hatta, Ergenekon davasında da kullanılan gizli tanık Aydos'un ifadeleri üzerine kuruldu. Bir mahkeme değil, bir tiyatro kurulduğunu belirten Uğur, bu tiyatroya malzeme olmayacağını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr