Rusya ve Amerika çatışmanın eşiğinden döndü

Suriye'de Rusya ve Amerika çatışmanın eşiğinden döndü. Fırat'ın doğusunda Deyri zor'da karşı karşıya gelen Amerika ve Rus güçlerinin çatışması, Genelkurmay Başkanlarının telefon görüşmesi ile önlendi.

Suriye'nin Deyri zor kentinde çatışmanın eşiğinden dönüldü. Rusya ve Amerika Fırat'ın doğusunda bir kez daha karşı karşıya geldi.

Krizin ayrıntıları, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'in açıklamaları ile ortaya çıktı.

Fırat doğusundaki stratejik bir nokta olan Deyri zor'da Amerika, Rus askerlerine karşı düzenleyeceği saldırıyı son anda durdurdu.

Mattis, Rus askerlerin ABD kontrolünde olan bölgelere konuşlanma hazırlığında olduğunu, Amerikan güçlerinin de bölgeyi bombolama hazırlığında olduğunu söyledi. Sıcak çatışma Amerikalı General Joseph Dunford'un Rus Genmelkurmay Başkanı Valery Gerasimov ile iletişim kurmasıyla engellendi.

Rus Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov ve ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'un telefon görüştükten sonra bölgede tansiyon düştü.

Mattis, çatışmanın yaşanacağı alandan hem Amerikan hem Rus askerlerinin çekildiğini açıkladı.

Rusya ve Amerika geçen ay da Deyri zor'da karşı karşıya gelmiş, Rus gönüllü askerleri ve Suriye ordu birlikleri çok sayıda kayıp vermişti.

ulusal.com.tr

rusya amerika