Dijital Balyoz!

Balyoz davası; iddianamedeki tutarsızlıklar ve sahte dijital delillerle yargı tarihimizin en tartışmalı davalarından biri oldu. 2003'te kaydedildiği iddia edilen CD'deki dökümanların 2007 yılında piyasa çıkan bilgisayar programlarıyla hazırlandığı ortaya çıktı. 2003 yılının darbe planı denilen dökümanlarda; 2008 sonrasına ait bilgiler bulundu. Dijital verilerin sahteliği bilirkişi raporlarıyla da kanıtlandı. İşte Balyoz davasının delilleri...

Dijital Balyoz!

Balyoz davasının delilleri; Mehmet Baransu'nun bavulundan çıkan 3 CD, Eskişehir'de bulunan bir harici bellek ve Donanma'dan çıkan bir hard diskteki dijital verilere dayandırıldı.

Üniversitelerden adli bilişim şirketlerine tüm uzman raporları dijital verilerin manüpilatif olduğunu ortaya koydu. Sahteciliğe iddianamedeki kurgu hataları da eklenince Balyoz; hukuk tarihimizin en tartışmalı davası haline geldi.

Dökümanlarda bin 500'ün üzerinde sahtecilik tespit edildi. TÜBİTAK'ın "5 Mart 2003 tarihinde kaydedildi" dediği CD'deki dökümanların 2007 yılında çıkan "Microsoft Office 2007" programıyla hazırlandığı anlaşıldı.

Sahtecilik; Amerikan Arsenal Adli Bilişim Şirketi, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi gibi bağımsız kurumlar tarafından da saptandı.

Tutarsızlıklar bununla sınır kalmadı. 2003 darbe planı denilen dökümanlarda; 2008 sonrasına ait bilgiler ortaya çıktı. 2006 yılında kurulan Türkiye Genlik Birliği'nin; "2003'de hazırlandı" denilen darbe planına dost kuvvet olarak yazıldı.

İşte bin 500'ü aşkın çelişkiden öne çıkanlar...

Albay Ali Türkşen, belgeyi kaydettiği öne sürülen gün ve saatte TRT'de canlı yayındaydı.

2003 tarihli planlarda yer verilen TCG Alanya gemisi 2005 yılında inşa edildi.

2003 yılında el konulacak şirketler listesindeki firma 2009 yılında kuruldu.

Aksaz'daki darbe toplantılarına katıldığı iddia edilen subaylar o tarihlerde Hafya, Gemlik ve İzmir'de bulunuyordu.

Dijital dökümanlar arasında 2005 yılında çıkarılan bir kanun metni bulundu.

2003 yılında tarandığı iddia edilen bir makbuz, 2008'e ait bireysel emeklilik ödemesi çıktı.

2003 tarihli denilen belgelerde İstanbul'daki 3 hastanenin 2005 yılından sonra kullandığı isimler yer aldı.

Tüm bunların yanı sıra 2 yıllık yargılama boyunca ıslak imzalı hiç bir blegeye ulaşılamadı.

ulusalkanal.com.tr