Aydınlık gazetesi eski sorumlu yazı işleri müdürü Mehmet Bozkurt tutuklandı

FETÖ ile mücadeleyi sulandıracak bir gelişme yaşandı. FETÖ ile mücadele eden Aydınlık Gazetesi'nin bir önceki sorumlu yazıişleri müdürü Mehmet Bozkurt hapse atıldı. Hem de FETÖ'nün kapatılan derneği TUSKON'un tekzibini yayımlamadığı için...

FETÖ'nün derneğine para ödemesi istendi, ödemeyince tutuklandı.

Aydınlık Gazetesi Eski Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Bozkurt'a, FETÖ'nün işadamları derneği olan TUSKON'un tekzipini yayınlamadığı için para cezası kesildi.

FETÖ'cü TUSKON, 2011'de Aydınlık'ta yayımlanan bir haberden dolayı gazeteye dava açmıştı. Gazete, tekzip metnini istenilen sürede yayımlamadığı için, mahkeme gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Mehmet Bozkurt'a 50 bin lira para cezası vermişti.

Bozkurt, 2011'de kesilen para cezasını terör örgütüne ödemediği için bugün öğle saatlerinde Niğde'de tutuklandı.

Niğde cezaevine götürülen Bozkurt, tutuklandığını twitterdan duyurdu.

Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel tutuklama kararına tepki gösterdi.

İlker Yücel, ''Dün Fethullahçılarla mücadele ettik diye bugün hapse mi gireceğiz yeniden. Mehmet Bozkurt'u cezaevinde tutan kararı yeniden gözden geçirecekler. Fethullahçı hakimlerin verdiği kararların gereği olarak Aydınlıkçılar hapse atılamaz. Eğer hapse atarsanız siz Fethullahçılarla mücadele edemezsiniz. Mehmet Bozkurt ile ilgili verilen karar derhal gözden geçirilmeli. Arkadaşımız serbest bırakılmalıdır. yoksa bu kararı verenlerin peşini bırakmayacağız. HSYK'ya da gerekli başvuruları yapacağız. Varsa Adalet Bakanlığı içersinde FETÖ'cü ekip onları da deşifre edeceğiz." diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

tutuklama aydınlık TUSKON mehmet bozkurt