81 ilde Türk-İş’in tek şartı Türk Bayrağı ve İstiklâl Marşı

Türk-iş 1 Mayıs programı netleşti. 1 Mayıs’ta Zonguldak’taki kutlamalara katılacak olan Türk-iş Başkanlar Kurulu bayramı birlikte kutlamanın tek şartı olarak Türk Bayrağının asılması ve İstiklal Marşının okunmasını belirledi. Türkiye’yi Türk Bayraklarıyla gelincik tarlasına çevireceklerini söyleyen Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay “İstanbul’daki arkadaşlarımız da Bakırköy’de olacaklar” diye konuştu.

81 ilde Türk-İş’in tek şartı Türk Bayrağı ve İstiklâl Marşı

“Binlerce bayrak Türk Bayrağı bastırdık. Meydanları 1 Mayıs’ta gelincik tarlasına çevireceğiz." Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay işçi sınıfının 1 Mayıs’taki tavrını bu sözlerle özetledi.

Türk-İş 1 Mayıs kutlamaları için programını netleştirdi. 81 ilde kutlamalara katılacak olan Türk-İş işçi sınıfının hangi ilde kimlerle yan yana geleceğine ilişkin önceliklerini belirledi. Ulusal Kanal’a konuşan Ergun Atalay, “Türk Bayrağının olmadığı yerde yokuz” diye konuştu.

Atalay, "Türkiye’nin her yerinde 1 Mayıs kutlamaları için Türk-İş meydanlarda olacak. Bizimle birlikte 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen herkese elimizi uzatırız. Tek bir şartımız var buluşmanın bayrağı Türk Bayrağı olacak ve İstiklal Marşı okunacak. Diğer türlü biz yokuz." dedi.

1 Mayıs’a özel binlerce Türk bayrağı bastırdıklarını belirten Atalay, “Türkiye’nin her ilini gelincik tarlasına çevireceğiz” dedi.

Türk-İş, 1 Mayıs’ı merkezi olarak kutlama adreslerinin Zonguldak. Genel Başkan Ergün Atalay, “Böylece hem bayramımızı kutlamış hem de Soma ve Ermenek’teki şehitlerimizi anmış olacağız” diye konuştu.

Geçen sene Vatan Partisi’yle birlikte Kadıköy’de yapılan 1 Mayıs kutlamasını örnek gösteren Atalay İstanbul’daki işçilerin bu senede de Bakırköy’de olacağını vurguladı. “Vatan Partisi her zaman işçi sınıfının arkasında olmuştur” dedi.

Ankara’daki kutlamalarla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Atalay, tertip komitesinin Türk Bayrağı ve İstiklal marşı şartını kabul ettiğini kaydetti. Türk-İş olarak Ankara’da Sıhhıye meydanında olacaklarını belirten Atalay, “Öcalan posterleri açıldığı anda alanı terk ederiz” uyarısında bulundu.

ulusalkanal.com.tr