Ağrı'da erişte mesaisi
Ağrı'da köylü kadınlar kışa hazırlık için erişte yapıyor. Kış sofralarının vazgeçilmezi olan erişte yörede çok seviliyor.
Ağrılı kadınlar güneşte kurutup ateşte kavurdukları erişteleri kışa hazırlıyor.
Taşlıçay ilçesine bağlı Aşağı Tokluköyünün kadınları, sonbaharın gelişiyle bu yıl da imece usulü erişte yapmaya başladı.
Asırlık hamur lezzetlerinden erişte, Anadolu'nun birçok yerinde olduğu gibi Ağrı'da da kadınların zahmetli çalışmasıyla üretiliyor. Dere kenarlarında veya geniş bahçelerde bir araya gelen kadınlar, bir gün önceden yoğurdukları ve dinlenmeye bıraktıkları hamurla işe koyuluyor.
Yöre kadınları, hamuru makineden geçiriyor. Metrelerce uzunluktaki iplere dizilen erişteler kurumaya bırakılıyor.
Güneşte kurutulan erişteler odun ateşinde kavruluyor. Kışın tüketilmek üzere paketleniyor. Yörede çok sevilen erişte, soğuk havalarda sofralardaki yerini alıyor.