MİT'ten 5 ile terör örgütü IŞİD uyarısı

Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT’ten gelen istihbarata dayanarak, 81 il emniyetini terör örgütü IŞİD'in saldırıları konusunda uyardı. Uyarı yazısında hedefteki iller İstanbul, Gaziantep, Ankara, Antalya ve İzmir olarak sıralandı.

MİT'ten 5 ile terör örgütü IŞİD uyarısı

Milli İstihbarat Teşkilatı, terör örgütü IŞİD'in Fırat Kalkanı harekatına misilleme olarak Türkiye'de saldırı yapma istihbaratı üzerine 81 il emniyetini uyardı.

Cumhuriyet'in haberine göre, "Acil" kodlu yazıda; saldırı riskinin yüksek olduğu iller İstanbul, Gaziantep, Ankara, Antalya ve İzmir olarak sıralandı.

Örgütün, Türk havacılık sektörü ile ilgili saldırı yapma arayışı içinde olduğuna dikkat çekildi. Teröristlerin ticari uçaklara kesici aletler ya da elektronik aletler içine gizlenmiş patlayıcı madde sokma ihitmalleri üzerinde duruldu.

İstanbul'da, aralık ayı içinde açılması öngörülen Avrasya Tünelleri'nin de hedefler arasında olduğu aktarıldı.

Haberde, Gaziantep'te önceki gün terör örgütü IŞİD operasyonunda 2 canlı bombanın kendini patlatmasının istihbaratı doğrulandığı kaydedildi.

MİT'in istihbaratı üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü, tehdit altındaki yerlerde çalışan özel güvenlik görevlilerin daha dikkatli olmasını istedi.

ulusalkanal.com.tr

MİT