Teslim olan teröristler itiraf etti: PKK'nın üst düzey ismi öldürüldü

Güvenlik güçleri PKK'ya karşı yürüttüğü operasyonları kararlılıkla sürdürüyor. 21 Aralık'ta Kuzey Irak'a düzenlenen hava operasyonlarında Metina Kamp sorumlusu Vedat Yoldaş'ın öldüğü öğrenildi. Metina sorumlusuyla birlikte 50 teröristin daha etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı

Teslim olan teröristler itiraf etti: PKK'nın üst düzey ismi öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 21 Aralık'ta Kuzey Irak'a düzenlediği hava operasyonlarında Metina kampı sorumlusu Vedat Yoldaş öldürüldüğü öğrenildi.

Bölgeden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 6 terörist, 21 Aralık'ta yapılan operasyonlarla ilgili bilgi verdi.

Düzenlenen hava harekatı operasyonlarında Metina Barınma Alanı Ana Karargah Sorumlusu Hakkı Amed kod adlı Vedat Yoldaş'ın öldüğünü itiraf etti. Operasyonda 50 PKK'lının daha etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Bingöl'de ise 49. Komando Tugay Komutanlığı, Bingöl'ün Genç bölgesine "Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Gürlek " operasyonu düzenledi.

Operasyonda PKK'lı teröristlere ait 6 odalı mağara ve 3 depo ele bulundu.

Eski operasyonlarda yakalan teröristlerden alınan bilgilere göre, bu mağaraların kırsaldan gelen teröristlerin il ve ilçelere geçiş maksatlı barınma alanı olduğunu ve burada kaldıktan sonra il ve ilçelere girdiklerine belirtti.

Mağara ve depoda, 7 mutfak tüğü, çok sayıda kahvaltı malzemesi ve mutfak malzemesi ve çok sayıda kadın iç çamaşırları, 25 adet kazak, 50 çift deri ve 50 adet iç çamaşır takımı 100 adet atlet elegeçirildi.

ulusalkanal.com.tr