Alparslan Çelik, İzmir'de gözaltına alındı

Düşürülen Rus uçağının paraşütle atlayan pilotunu öldürdüğü iddia edilen Alparslan Çelik, İzmir'de gözaltına alındı. Türkiye'ye gelen Rus heyetinin İzmir'de bulunduğu dönemde Çelik'in gözaltına alınması dikkat çekti.

Alparslan Çelik, İzmir'de gözaltına alındı

Türkiye-Suriye sınırında düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan pilotu öldürdüğü ileri sürülen Alparslan Çelik, İzmir'de gözaltına alındı.

İddialara göre Çelik'in bir süre önce Suriye'nin Türkmendağı bölgesinde savaştığı bir grup arkadaşıyla İzmir'e geldi. Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişi, yemek yemek için Hatay Semti'ndeki bir restorana gitti.

İhbar üzerine bir süre sonra restorana giren Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Çelik'in de aralarında bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı.

Yapılan aramalarda 1 kalaşnikof marka tüfek ve 2 tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi. Çelik ve arkadaşları, ifadelerinin alınması için Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü.

Sorguları süren Çelik ve arkadaşlarının, polisin telefonla aranıp, restoranda silahlı kişilerin bulunduğunu ihbar etmeleri üzerine gözaltına alındığı öğrenildi.

Alparslan Çelik'in Rus heyetinin İzmir'de bulunduğu dönemde gözaltına alınması dikkat çekti. İzmir'in Foça ilçesindeki Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı'nı, 3 kişilik Rusya askeri heyeti ziyaret etti. Üç subaydan oluşan Rus askeri heyeti, ilk olarak İstanbul'a inmiş daha sonra uçakla İzmir'e geçmişti.

ulusalkanal.com.tr

rusya suriye alparslan çelik rus pilot