Fenerbahçe Doğuş, İspanyol temsilcisi Real Madrid'i e mağlup oldu

Avrupa Ligi Dörtlü Final'indeki temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş, İspanyol temsilcisi Real Madrid'i e mağlup oldu. Mücadeleyi 85-80 kaybeden Fenerbahçe Doğuş, Avrupa ikincisi oldu.

Geçtiğimiz yıl kupayı Türkiye'ye getirerek büyük gurur yaşatan Fenerbahçe Doğuş, bu kez Avrupa ikincisi oldu.

THY Avrupa Ligi'nde 3 kez üst üste final oynayan Sarı Lacivertli temsilcimiz Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Stark Arena'da İspanyol ekibi Real Madrid ile kozlarını paylaştı.

Fenerbahçeli taraftarlar final maçına da büyük ilgi göstererek, salonu adeta "sarıya" boyadı. Gün boyu Belgrad sokaklarında tezahüratlar yaparak maç saatini bekleyen Fenerbahçeli taraftarlar, yaklaşık 16 bin kapasiteli Stark Arena'nın neredeyse tamamını doldurdu.

Taraftarının desteği ile ilk çeyreğe hızlı başlayan Fenerbahçe, ikinci çeyreği 38-40 önde bitirdi. Ara sonrası üçüncü çeyrekte sahada hücum şansı bulamayan Fenerbahçe ve Real Madrid arasında fark açıldı.

Final periyodunda baskılı savunma yapan Real Madrid, Fenerbahçe Doğuş'u top kayıplarına sürükledi.

Son 10 dakikaya girildiğinde Stark Arena'da nefesler tutuldu. Son dakikalarda fark bir açıldı bir kapandı.

Son 1 dakika 4 saniyeye 81-78 geride giren Fenerbahçe Doğuş, pes etmedi ve son 22 saniyeye girilirken Ali Muhammed'in 3 sayılık basketiyle farkı 3'e çekti: 81-78. Taktik faullerde hata yapmayan Real Madrid, sahadan 85-80 galip ayrılarak şampiyonluğa ulaştı.

Fenerbahçe Doğuş, Avrupa ikincisi olurken, şampiyon Real Madrid ise 10. kez kupayı müzesine götürdü.

Maç sonunda parkede Sarı lacivertli oyuncular, tribünlerde ise taraftarlar büyük üzüntü yaşadı.

Maç boyunca tezahüratlar takımlarını yalnız bırakmayan taraflar son düdükle gözyaşlarını tutamadı.

Fenerbahçe Doğuş'un başantrenörü Zeljko Obradovic, maçın ardından takıma ve taraftalara teşekkür etti.

"Buraya geldik ve iki tane iyi maç oynadık. Bugün maçı kaybettik ama ufak detaylar sonucu belirledi. Takımımın ortaya koyduğu performanstan çok mutluyum. Maça baktığımızda savunmalar normal seviyesinde değildi. Bunun yanında pota altından çok kolay atış şansları verdik.Onlar bu başarının önemli parçası. Taraftarımız her zaman iyi sonuçların bir parçası oldu."

ulusal.com.tr