AKP'de "başkanlık" tedirginliği

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başkanlık kampanyasını fiilen başlatması AKP içerisindeki "bu işin sonu kötü bitebilir" tedirginliğini arttırdı. Aralarında Meclis dışında kalan AKP'nin kurucularının da olduğu isimlerin gizli toplantılar yaptığı belirtiliyor. Toplantılarda Erdoğan'ın başkanlık hırsından duyulan endişe dile getiriliyor.

AKP'de "başkanlık" tedirginliği

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Yeni anayasa ve Başkanlık" kampanyasını fiilen başlattı. Erdoğan’ın açıklamaları AKP içerisindeki tedirginliği de arttırdı.

Aydınlık gazetesinin haberine göre aralarında AKP'nin kurucularının da olduğu bazı partililer gizli toplantılarda “bu işin sonu kötü bitebilir tedirginliğini” paylaşıyor.

Habere göre bazı parti yöneticileri Erdoğan’la birlikte çalışıyor. Davutoğlu cephesi ise işi ağırdan alıyor.

Partide Bülent Arınç, Hüseyin Çelik gibi kıdemli AKP’lilerin görüşlerini daha yüksek sesle dile getirmeleri bekleniyor. Abdullah Gül'ün de sık sık bu isimlerle bir araya geldiği, gelecek döneme ilişkin görüşlerini aktardığı öğrenildi.

Erdoğan ise bu gelişmeler karşısında kampanyayı doğrudan yönetiyor.

Erdoğan bu kapsamda Meclis’te referandum için gerekli olan 330 oyu sağlamak için temaslar sürdürüyor, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’la birebir çalışıyor.

Meclis dışında kalan aralarında AKP'nin kurucularının da olduğu isimlerin ise Erdoğan’ın frenlenmesi için gizli toplantılar yaptığı belirtiliyor.

Toplantılarda “Erdoğan’ın başkanlık sevdası acı bir şekilde sonlanabilir” görüşü öne çıkıyor.

ulusalkanal.com.tr