Bakan Akar: Burada bir şey bitmiş değil, her an her şey olabilir! Ona göre herkes hazırlıklı olmalı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye sınırının sıfır noktasındaki birlikleri denetledi. Tel Abyad'daki askerlere telsizden seslenen Akar, "Burada bir şey bitmiş değil, her an her şey olabilir. Ona göre herkes hazırlıklı olmalı." diye konuştu.

Bakan Akar: Burada bir şey bitmiş değil, her an her şey olabilir! Ona göre herkes hazırlıklı olmalı

Bakan Akar ve komutanlar sınırda

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile sınırın sıfır noktasına gitti. Birlikleri denetledi.

Akar ilk olarak Akçakale'deki 3. Hudut Alay Komutanlığı'na geçti. Geceyi bölgede geçiren Milli Savunma Bakanı, Barış Pınarı Harekatı'na katılan birliklerin komutanları ile bir araya geldi.

Faaliyetlere ilişkin brifing alan, talimatlar veren Akar, hudut hattını anbean takip eden Sınır Güvenlik Sistemi'nden sınırı inceledi; telsizden Tel Abyad’taki askerlere seslendi..

Askerlerin son durumunu öğrenen Akar, hazırlık mesajı verdi.

Akar daha sonra Barış Pınarı Harekatı'na katılan bir komando birliğinde de inceleme ve denetlemelerde bulundu. Harekat Merkezi’ne giden Akar, operasyonun amacına değindi.

Türkiye'nin "IŞİD ile mücadele etmiyor" propagandasına değinen Milli Savunma Bakanı, iddiaların gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Teröristlerin uydurduğu kimyasal silah yalanına da değindi Akar.

ulusal.com.tr

akar Tel Abyad Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar