İran'da can kaybı artıyor

Koronavirüs pandemisinden en çok etkilenen ülkelerden biri olan İran'da vaka sayılarında tekrar artış görülmeye başlandı. Ulusal Kanal İran’da ilk koronavirüs vakasının görüldüğü Kum kentine giderek son durumu aktardı.

İran'da can kaybı artıyor

İran, son 24 saatte, Kovid-19 nedeniyle 107 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle toplamda 8 bin 837 ve yine son 24 saatte 2 bin 472 yeni vaka ile toplamda 187 bin 427 koronavirüs vaka sayısına ulaştı.

İran Sağlık Bakanlığı'nın yaptırdığı araştırmaya göre, nüfusun yüzde 40'ı sosyal mesafe kuralına uyuyor. Salgının ilk haftalarında bu oran yüzde 90'dı.

Ulusal Kanal tarafından görüntülenen Kum sokaklarında ise vatandaşlar arasında maske takanlar da, takmayanlar da sorumsuz davranışların salgının seyrini olumsuz etkileyeceğinden emin olduğunu söyledi.

İran, Mart ayında camilerle diğer ibadethaneleri geç kapattığı ve ülke içi seyahatleri geç kısıtladığı için çok eleştiriliyordu.

Nisan ayında yeni tespit edilen vaka sayısı günde 1000'in altına düşmesi ile, İran kısıtlamaları hafifletmeye başlamış 25 Mayıs tarihinde kutsal mekanlar ziyaretçilere açılmıştı.

ulusal.com.tr

iran iran koronavirüs