TÜRGEV, yurtları iki yılda 4’e katladı

TÜRGEV, yurtları iki yılda 4’e katladı

Bilal Erdoğan’ın yöneticiliğini yaptığı vakfın Antalya’daki yurdun üzerine konması tartışılırken, TÜRGEV ismini aldığı 2012’den sonra vakfa ait yurt sayısı 19’a yükseldi

Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV’in 18 yıl içerisinde 19 yurt açtığı öğrenildi.

İstanbul Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (İSEGEV) adıyla 1996’da kurulan ve yönetiminde Tayyip Erdoğan’ın çocukları, akrabaları, AKP milletvekilleri, AKP li Belediye Başkanlarının bulunduğu vakıf, 18 yıl içerisinde Türkiye’nin çeşitli illerinde kamu ve belediyelerin olanaklarından yararlanarak 19 Kız Yurdu açtı.

Vakıf, ilk faaliyetine aynı yıl içerisinde Kadıköy’de Hasanpaşa Yüksek Öğrenim Kız Yurdu ile başladı. 1997 yılında Fatih’te Cerrahpaşa Yüksek Öğrenim Kız Yurdu, 2008 yılında Başakşehir’de Hüma Hatun Yüksek Öğrenim Kız Yurdu, 2009 yılında Başakşehir Yüksek Öğrenim Kız Yurdu ve 2010 yılında Hadımköy’de Hadımköy Yüksek Öğrenim Kız Yurdu olmak üzere toplam 5 yurt açarak faaliyetlerine devam etti.

TÜRGEV oldu yurt sayısı 12’ye çıktı

İSEGEV, 2012 Ağustos’una gelindiğinde ismini Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) olarak değiştirdi.. TÜRGEV, 2012 yılında da şu yurtları açtı:

Kartal’da Hayriye Cemal Gülbaran Orta Öğretim Kız Yurdu, Dudullu’da Şule Yüksel Şenler Yüksek Öğrenim Kız Yurdu, 2013 yılında Fatih’te Bezm-i Alem Valide Sultan Yüksek Öğrenim Kız Yurdu ve Mevlanakapı Yüksek Öğrenim Kız Yurdu, Bursa’da İsminaz Şahin Yüksek Öğrenim Kız Yurdu, Artvin’de Nedime Lütfiye Günal Yüksek Öğrenim Kız Yurdu, Konya’da Selçuklu Yüksek Öğrenim Kız Yurdu. Böylece TÜRGEV bünyesindeki yurt sayı 12’ye yükseldi. Yurtların dışında Üniversite kurmak içinde kolları sıvayan TÜRGEV İbn-i Haldun üniversitesinin kurulması için çalışmalara başladı.

Vakıf daha sonra da faaliyet alanını faaliyet alanını orta öğretim yurtları, anaokulları ve ilköğretim kolejleri açarak genişletti. Bu bağlamda, 2011 yılında Özel Çengelköy Palet Gündüz Bakım evi, 2012 yılında Özel Tepeüstü Palet Gündüz Bakım evi, 2013 yılında Özel Yeşilvadi Palet Kreş Ve Bakım evi ile Palet Eğitim Kurumlarını bünyesine katan TÜRGEV, aynı yıl içerisinde Tepeüstü Özel Palet İlkokulu’nu bünyesine kattı.

2014 yılında 7 yurt daha

TÜRGEV 2014-2015 eğitim döneminde faaliyete geçmek üzere 7 yurdu daha bünyesine katarak yurt sayısını 19’a çıkardı. İşte TÜRGEV’in son bir yılda açtığı yurtlar: Bursa’da Zeynep Hatun, Konya’da Mümine Hatun, Antalya’da Fatma Aliye Hatun, Şişli İstanbul’da Mihri Hatun, Maltepe İstanbul’da Yıldız Hasoğlu, Edirne’de Moralizade Leyla Hanım, Bornava İzmir’de Adile Sultan Yüksek Öğrenim Kız Öğrenci Yurtları. Bu yurtların ortak özelliği Belediyelerin bünyesinden, TÜRGEV’e devredilen yurtlar olması.

Derya Derviş

Aydınlık

antalya bilal erdoğan vakıf türgev