Rüçhan Bayar kimdir?

Rıza Sarraf, ABD'de devam eden davada Rüçhan Bayar adını verdi. Sarraf'ın iddiasına göre Rüçhan Bayar kendisine, Çin bankasında irtibat kurdukları kişinin, "Halkbank'ta yaptıkları işin aynısını Çin'de yapmalarına kesinlikle izin vermeyeceğini" söylemiş. Peki Rüçhan Bayar kimdir?

Rüçhan Bayar kimdir?

Rıza Sarraf, ABD'de devam eden davada "Bayar, 'Çin bankalarındaki kontaklarımızın Halkbank'ta yapılan işlemin aynısı Çin'de yapılmasına kesinlikle izin verilmediğini söyledi" dedi. Davada Sarraf ile ile Rüçhan Bayar arasındaki bir telefon görüşmesine ait tapeden söz ediliyor.

Sarraf'ın çalışanı Rüçhan Bayar'ın Eylül 2012'de gönderdiği bir e-posta değerlendiriliyor. E-postada Türkiye'deki sistemin Çin'de de kurulması için Sarraf'a sunulan bir bilgi veya özet olduğu iddia ediliyor.

Soruşturmada Rüçhan Bayar’ın akrabası olduğu belirtilen eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in tutuklanan oğlu Barış Güler ile Rıza Sarraf arasında köprü olduğu iddia ediliyordu. Bayar Rıza Sarraf’ın sağ kolu olarak nitelendiriliyordu.

Sarraf, Bayar’ın yanında çalıştığını belirttiği ifadesinde şunları söylemişti: “Rüçhan Bayar beyi daha fazla para kazanıp borçlarını ödeyebilmesi için Çin’e yönlendirdim. Kendisi de oradaki işlemlerden para alıyor. Rüçhan Bey, elde ettiği primlerden bana 200 bin dolar para verdi. Bunların da kayıtları tape kayıtlarında vardır. Bunu Barış Güler beyefendiye verdim. Çünkü Rüçhan Bey’in Barış Bey’e borcu vardı. Daha önce Barış Bey bu konuyla alakalı olarak benimle görüştü. Rüçhan Bey’le konuştuktan sonra Barış Bey ile görüştüm. Teyidini aldıktan sonra bu şekilde davrandım.”

17 Aralık soruşturmasında Rıza Sarraf ile tutuklanan Rüçhan Bayar tahliye edilmişti.

ulusal.com.tr

rüçhan bayar