IŞİD'in silahları da ABD'den

Amerika'nın tanksavarları IŞİD depolarından çıktı. İşte bu bilgi İngiliz Çatışma Silahlanma Araştırmaları örgütünün hazırladığı raporda yer aldı. Rapora göre ABD'nın Bulgaristan'dan sipariş ettiği tanksavarlar, teslimatından 59 gün sonra IŞİD depolarında bulundu.

IŞİDsilahlarının ABD tarafından temin edildiği bir kez daha belgelendi. İngiliz Çatışma Silahlanma Araştırmaları örgütü 3 senelik saha araştırması sonucu hazırladığı raporda elde edilen bulguları tek tek yazdı.

Akşam gazetesinin haberine göre, AB üyesi ülkelerce finanse edilen Londra merkezli Çatışma Silahlanma Araştırmaları "DEAŞ’ın silahları" adlı bir rapor hazırladı.

Rapor için 3 yıl boyunca Suriye ve Irak savaş sahasında araştırma yapıldı. Araştırma, hem ABD'nin teröre desteğini hem de PKK/PYD ile IŞİD arasındaki işbirliğini gözler önüne serdi.

Rapora göre; ABD 2015 yılında Bulgaristan'daki bir fabrikadan tanksavar siparişi verdi. 600 tanksavar 12 Aralık 2015’te üretimi tamamlanarak ABD'ye teslim edildi.

ABD’li yetkililerin 12 Aralık 2015’te teslim aldığı tanksavar füzeleri 9 Şubat’ta Irak’ın Ramadi kentindeki IŞİD üyelerinde ortaya çıktı. Yani tam 59 gün sonra.

Ocak 2017’de de Irak şehri Musul’a giren Irak Ordusu, bir depoda ant-tank füzesi buldu. Seri numarası incelemesinde füzenin Bulgar silah fabrikasında üretilip ABD ordusuna satılan füzeler olduğu belirlendi.

Aynı füzeler bu kez Suriye’de de IŞİD'liler tarafından kullanılmaya başlandı.

ABD bir taraftan IŞİD'e silah sağlarken, diğer yandan da "IŞİD'le mücadele" bahanesiyle terör örgütü PKK/PYD'ye binlerce TIR dolusu silah yardımı yaptı. Raporda, ABD’nin aynı şekilde Bulgaristan, Romanya ve Sırbistan’dan satın aldığı ve daha sonra Irak güçlerine verdiğini beyan ettiği birçok silahın da Suriye’deki PYD'li teröristlerin elinde bulunduğu belirtildi.

Ayn el Arap ve Haseke’de ABD’nin Irak güçlerine verdiğini açıkladığı yüzlerce silah tespit edildi.

ulusal.com.tr

abd ışid silah