İş adamı İnan Kıraç, İlhan Selçuk'un vasiyetini açıkladı

Eski Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi usta gazeteci İlhan Selçuk'un ölmeden önce gazeteyle ilgili vasiyet ortaya çıktı. Vasiyeti açıklayan da iş adamı İnan Kıraç oldu.

İş adamı İnan Kıraç, İlhan Selçuk'un vasiyetini açıkladı

Eski Cumhuriyet Vakfı yöneticisi olan İnan Kıraç, ölmeden bir ay önce hastanede ziyaret ettiği İlhan Selçuk'un kendisine Cumhuriyet'in çizgisinin değişmemesi için Alev Coşkun'un gazetenin başına getirilmesini istediğini söyledi.

Tanık olarak savcılığa ifade veren Kıraç, Selçuk'un bu konuda kendisinden Alev Coşkun'a yardımcı olamsını istediğini de aktardı.

Ancak buna rağmen Alev Coşkun ile Şevket Tokuş'un vakıf yönetiminden uzaklaştırıldığını hatırlatan Kıraç, bu duruma üzüldüğünü belirtti.

İnan Kıraç, vakıf yönetim kurulunda yaşadığı bir olayı da savcılık ifadesinde anlattı. Kıraç, vefat nedeniyle vakıfa seçilecek yeni üyenin belirleneceği toplantının kendisi yurt dışıda iken yapıldığını, Başkan Orhan Erinç'in oyunu zarf içinde kullanabileceğini söylediğini, Ancak zarf ile gönderilen oyun geçersiz sayıldığını belirtti. Böylece Önder Çelik'in 6'ya karşı 5 oyla vakıf yönetim kurulu üyeliğine seçiliyor. Orhan Erinç başkan olduğu için 3. turda oyu iki oy sayılıyor. İnan Kıraç'ın geçersiz sayılan oyu da Mustafa Pamukoğlu'na verilmişti. Eğer oy geçersiz sayılmasa Mustafa Pamukoğlu ilk turda yönetim kurulu üyeliğine seçilecekti.

"90 yıllık Cumhuriyet gazetesi çizgisi artık tamamen kaybolarak bugünkü haline geldi" diyen İnan Kıraç, "bu olaylardan sonra Cumhuriyet gazetesi almamaya ve okumamaya karar verdim" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr