Suriye İçişleri Bakanı teröre karşı bölge ülkelerine ''stratejik işbirliği'' çağrısı yaptı

İran ve Suriye içişleri bakanları, "teröre karşı bölgede birlik" mesajı verdi. Resmi temaslar için Tahran’a giden Suriye İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim Şaar, "Terörizme karşı stratejik işbirlikleri yapılarak mücadele edilebilir" dedi, bölge ülkelerini terörle mücadeleye davet etti.

Suriye İçişleri Bakanı teröre karşı bölge ülkelerine ''stratejik işbirliği'' çağrısı yaptı

Suriye'nin teröre karşı çözümü "bölgede birlik". Resmi temaslarda bulunmak üzere Tahran’a giden Suriye İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim Şaar, terörizmle mücadelede bölge ülkelerine "stratejik işbirliği"çağrısı yaptı.

Şaar, Tahran'da İranlı mevkidaşı Abdur Rıza Rahmani Fazlı biraraya geldi. Görüşmenin ardından da ikili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"İran ve Suriye’nin terörizmin gerçek tehlikesini anlamış iki ülke olduğuna" dikkat çeken Şaar, "Bölgemizde bulunan terör tüm bölge ülkeleri için tehtitdir ve bölgeye yayılan terörizmle mücadele stratejik işbirlikleri ile mümkündür" dedi.

İran içişleri bakanı Abdur Rıza Rahmani Fazlı da terörizmle mücadele ancak bölge ve islam ülkeleri ile işbirliği halinde mümkün olabileceğini belirtti. Yakın bir tarihte İran, Suriye ve Irak İçişleri Bakanlarının Bağdat’ta buluşacağını söyleyen Fazlı "Bağdat zirvesinin tüm bölge içişleri bakanlarının katıldığı yeni toplantılara ön adım olmasını ümit ediyoruz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

teröre karşı