Türk basınında Doğu Perinçek'e sansür

Türk basınında sansür uygulanan Vatan Partisi lideri ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'in açıklamalarına dünya basını yoğun ilgi gösteriyor. Perinçek'in Suriye Devlet televizyonuna ve İran yarı resmi haber ajansı olan Mehr ajansa verdiği röportajlarını izliyoruz.

"Seçimi kazanırsam Beşar Esad’ı Ankara’ya davet edeceğiz" dedi. Seçim vaatleri dünya basınında bir kez daha yankı uyandırdı.

Vatan Partisi lideri ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'in açıklamaları bu kez Suriye ve İran basınında yer aldı.

Türk basınında sansür uygulanan cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek Suriye Devlet televizyonunda konuştu, İran'ın yarı resmi ajansı Mehr'de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Vatan Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı,Suriye Devlet televizyonuna yaptığı açıklamada "Türkiye ve Suriye arasında ekonomik ilişkilerin azami ölçülerde geliştirilmesi için ortak zeminler olduğunu" söyledi.

Türkiye’nin güvenliğini ve ekonomik gelişimini Avrasya’da gören Vatan partisi lideri, Türkiye için ABD'nin bölünmeyi ifade ettiğini dolayısıyla artık Türkiye’nin ABD ile müteffik olmasının mümkün olmadığını söyledi.

Türkiye ile Suriye arasında kültürel beraberliğe dikkat çeken Perinçek "Seçimi kazandıktan sonra bizim derhal ilk yapacağımız iş Sayın Beşar Esad’ı Ankara’ya davet etmek" dedi.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Mehr Ajans da Perinçek'in Suriye ile ilgili açıklamalarını "Seçimi kazanırsam Beşar Esad’ı Ankara’ya davet edeceğiz" başlığıyla manşetine taşıdı.

Amerika’nın İran’a yönelik yaptırımlarını da eleştiren Perinçek, Trump’ın nükleer anlaşmadan çekilmesine belki de ilk tepkiyi Vatan partisinin gösterdiğini söyledi. "İran’dan yana olduğumuzu ve dayanışmadan kesinlikle vazgeçmeyeceğimizi açıkladık." diye konuştu.

Doğu Perinçek İran basınında verdiği röporajda da Suriye ve İran ile dayanışma vurgusu yaptı.

ulusal.com.tr

vatan partisi Doğu Perinçek